Een dagje vliegtuigen spotten? Zo pak je het aan.

Een dagje vliegtuigen spotten? Zo pak je het aan.

Heb jij ook passie voor vliegtuigen? Vliegtuigen kijken is voor veel mensen een hobby. Niet alleen ouderen, maar ook jonge kinderen houden van vliegtuigen. Een grote vliegtuig die de lucht in gaat, is altijd spannend. Het is niet alleen een bezigheid, maar ook echt een hobby. De spotter die het al langer doet heeft vaak verschillende spullen bij zich. Denk bijvoorbeeld aan een verrekijker. En voor de beste foto’s wil je natuurlijk een professionele camera.

De voorbereiding

Vliegtuigspotten vraagt natuurlijk om een goede voorbereiding. Wachtend langs de startbaan staan met de camera in de hand. Het is voor veel mensen een echte hobby geworden. Die ene vliegtuig die niet vaak land op Schiphol, wil je niet missen. Het gevoel die je krijgt bij het vastleggen geeft sommige mensen een kick. Wat neem je mee? Veel heb je als spotter niet nodig. Je kunt natuurlijk met je smartphone fotos’ en video’s maken. Maar de spotter die het al jaren doet, heeft vaak een professionele camera met statief en lens. Op het internet vinden we tegenwoordig ook apps die het je makkelijk maken tijdens het spotten. Handige apps die je vertellen waar en wanneer vliegtuigen landen. Bezoek de website van VluchtVolgen24.nl voor meer informatie over vlucht volgen. Voor elke spotter een aanrader om te hebben op je smartphone.

Op Schiphol

Schiphol heeft speciale plekken beschikbaar voor spotters. Het panoramaterras is één van de mogelijkheden om de vliegtuigen te bekijken. Op deze plek zie je vliegtuigen die wachten bij de gates of taxiën naar een baan. Op het terras vind je een echte vliegtuig waar je naar binnen kunt. De andere spottersplaatsen vind je langs de Polderbaan en de Buitenveldertbaan. De Polderbaan is eenvoudig te bereiken en heeft een grote parkeerplaats. Vanaf een veilige afstand heb je hier geweldig uitzicht op de vliegtuigen en het is gratis.

Dagje uit

Hoewel veel mensen Schiphol of een andere vliegveld bezoeken om op vakantie te gaan, is een dagje uit een leuke bezigheid om te doen. Vooral leuk voor ouders met kinderen. Een dagje op het terras waar je de vliegtuigen ziet landen en stijgen. Een interessante ervaring voor kinderen.