5 Tips voor een gezond ontbijt die u zullen helpen gewicht te verliezen

5 Tips voor een gezond ontbijt die u zullen helpen gewicht te verliezen

Als je wilt afvallen, of als je gewoon gezond wilt worden, dan moet ontbijt nummer één op je lijstje staan. Zelfs als u elke dag sport, kunt u uw plannen saboteren door het ontbijt over te slaan! En als je wel elke dag ontbijt, kies je misschien de verkeerde voedingsmiddelen. Hier zijn 5 gezonde ontbijttips om van die eerste maaltijd van de dag een gezonde maaltijd te maken.

1. Sla nooit het ontbijt over

Dit is nummer één op de lijst van gezonde ontbijttips en dat heeft een hele goede reden! Je denkt misschien dat je calorieën bespaart door het ontbijt over te slaan, maar het geeft je alleen maar meer kans om de hele ochtend ongezond te snacken. Bovendien start het ontbijt je stofwisseling op, waardoor je lichaam harder werkt om de calorieën van de maaltijden die je de rest van de dag eet te verbranden.

2. Vermijd suiker

Velen van ons gaan er ten onrechte van uit dat alle ontbijtgranen gezond zijn. Dit is ver naast de waarheid: veel van hen zijn overladen met suiker. Dit kan leiden tot gewichtstoename en energiepieken waardoor je je slaperig voelt tegen lunchtijd.

3. Drink niet te veel sap

Hoewel vruchtensap goed voor je is, betekent dit niet dat het vrij is van calorieën. De suiker in vruchtensap kan een energiepiek veroorzaken, dus houd het bij een klein glas en drink water om je te hydrateren voor de dag. Meer water drinken heeft als bijkomend voordeel dat het je een voller gevoel geeft en snacken voorkomt. Ben je geen fan van water? Drink dan een fruitinfusie of een gezonde thee, ikzelf drink heel erg graag een lekkere oolongthee bij het ontbijt - dan heb je meteen ook wat cafeïne binnen!

4. Begin zoals je wilt beginnen

Zie het ontbijt als een goede start van je dag en begin met gezonde voeding die je lichaam de energie geeft die het nodig heeft. Vermijd dus fastfood en gefrituurd ontbijt, want dan voel je je op je werk futloos.

5. Gebruik een paar superfood producten

Superfoods zijn ingrediënten waarvan bekend is dat ze het risico op het ontwikkelen van een reeks ziekten sterk verminderen. Gelukkig zijn veel van deze voedingsmiddelen perfect voor het ontbijt. Hier zijn een paar topingrediënten om je op weg te helpen: haver, thee, yoghurt (met laag vetgehalte), bessen, noten en zaden. Zelfs als je maar een handjevol van deze ingrediënten in huis hebt, is het een goede manier om ervoor te zorgen dat je elke dag iets gezonds binnenkrijgt. Zelfs rauwe olijfolie kan je als superfood zien!

Als al deze gezonde ontbijttips een beetje ingewikkeld voor je lijken als je je 's ochtends vaak haast, denk er dan aan om vooruit te plannen. Bereid je ontbijt desnoods de avond tevoren voor om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken je aan een gezond dieet te houden.