Wat zijn atomic aanstekers en wat zijn de voordelen hiervan

Wat zijn atomic aanstekers en wat zijn de voordelen hiervan

Veel mensen houden van roken en van buitenactiviteiten. Atomische aanstekers zijn een nieuw type aansteker dat plasma gebruikt om warmte en licht te creëren in plaats van een vlam of brandstof. Ze maken gebruik van een technologie die vergelijkbaar is met de plasmaboog die in lasgereedschap wordt gebruikt, dus ze zijn winddicht en hebben geen butaan of brandbare vloeistoffen nodig zoals gewone aanstekers.

Ze zijn ook oplaadbaar, dus je hoeft nooit meer aanstekervloeistof te kopen! Dit maakt ze ideaal voor kamperen of andere buitenactiviteiten wanneer je geen toegang hebt tot elektriciteit of benzinestations met wegwerpbatterijen in de buurt - en ze zijn vooral handig voor rokers die iets betrouwbaarder willen dan wegwerpaanstekers voor het geval ze die kwijtraken tijdens hun avonturen. Je kunt vele coole atomic aanstekers bestellen.  Zoals deze atomic aanstekers op aanstekers.nl.

Atomische aanstekers zijn een nieuw soort aanstekers die gebruik maken van plasma

Plasma is een vierde toestand van materie, en het ontstaat door verhitting van een gas tot zeer hoge temperaturen. Wanneer het gas in plasma verandert, wordt het geïoniseerd. Met andere woorden, elektronen worden losgerukt van hun atomen en bewegen vrij door het mengsel. Dit maakt plasma geleidend voor elektriciteit en magnetische velden - daarom worden plasma's gebruikt in zo veel moderne producten zoals televisies en fluorescentielampen.

Een plasma-aansteker werkt door argon (een kleurloos, reukloos edelgas) in de behuizing aan te steken met een elektrische vonk die een nichroomdraad rond de argonkamer van jouw aansteker verhit totdat het geïoniseerd wordt tot wat het best kan worden omschreven als 'atoomsmog': kleine deeltjes pure energie die rondzweven bij extreem hoge temperaturen.

Dezelfde plasmaboogtechnologie als lasgereedschap

De atomaire aansteker maakt gebruik van dezelfde plasmaboogtechnologie als lasgereedschap. Plasmaboogtechnologie is gebruikt in vele industriële toepassingen, waaronder atoomaanstekers en lasgereedschap. Ook de halfgeleiderindustrie maakt gebruik van plasmaboogtechnologie om siliciumwafers te etsen en computerchips te vervaardigen.

In elke hoek aansteekbaar

Je kunt een atoomaansteker in bijna elke situatie gebruiken. Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over de hoek wanneer je iets aansteekt. De plasmaboog is een heel heet, heel klein vlammetje waarmee je dingen in kleine ruimtes kunt aansteken. En dankzij de vlamloosheid en het ontbreken van een vonk, hoef je je geen zorgen te maken dat je per ongeluk iets in brand steekt!

Oplaadbaarheid van de aanstekers

Een van de beste dingen aan atomaire aanstekers is dat ze oplaadbaar zijn. Dit betekent dat je je, in tegenstelling tot wegwerpaanstekers, nooit zorgen hoeft te maken over een voorraad butaan of aanstekervloeistof. Je hoeft je geen zorgen te maken over het kopen van nieuwe aanstekers elke keer als er een op is en je hoeft je geen zorgen te maken over het vullen met brandstof of het legen wanneer ze leeg raken!

Atomische aanstekers zijn ook milieuvriendelijk omdat ze geen rook, vuur, vlam of brandstof produceren zoals traditionele aanstekers doen. Als je onze planeet wilt beschermen terwijl je geniet van een goede sigaar of sigaret zonder schadelijke bijproducten, dan is een atomische aansteker echt iets voor jou!