23 September 2017 – Italië in foto’s en woorden 

IMG_2881212 -09-2017 – We zijn letterlijk 24 uur op plaats van bestemming en ik heb daarvan zo’n 10 uur slapend doorgebracht. Toch ben ik al een paar keer gillend gek geworden, ben uitgevallen tegen mijn peuter en kijk bijna scheel van het onderhandelen. Wat is dit ineens?! Ik knipper met mijn ogen en mijn zoon is veranderd in een klein draakje. Ik voel mijn hartslag flink stijgen. Dit kan niet de bedoeling zijn van een vakantie.

Melle is thuis een makkelijk kind, met boevenstreken maar eentje die wel gehoor geeft aan een strenge blik of een serieuze toon in de stem. Het lijkt alsof hij alles overboord heeft gegooid zodra we de grens van italië overgingen. “Mama niet zeuren!!” Dat kreeg ik dus net ook even te horen. Wauw… confronterend. Weet hij veel wat het betekent, maar die woorden in combinatie met zijn toontje. Bad parenting.

Hij moet natuurlijk ook gewoon wennen aan de situatie, maar ik had gedacht dat het ‘m vooral in de autorit van 17 uur zou zitten. Toen die na twee dagen achter de rug was en hij zich echt voorbeeldig gedragen had, was ik buiten zinnen van trots. Nog steeds trouwens, want 0,0 momenten huilen is echt belachelijk knap. We hebben een half uurtje “mama uit uit uit!” moeten horen maar hij was toen ook vrij snel afgeleid. Maargoed, ik dacht dus dat ik het ‘ergste’ had gehad. Vriend was ook behoorlijk schagrijnig na twee dagen reizen en wilde het liefste weer naar huis vertrekken. Natuurlijk moest hij, net als wij, gewoon wennen aan de nieuwe omgeving en een beetje tot rust komen. Maarja als je dan zelf ook behoorlijk moe bent, dan kan het allemaal nogal stroef verlopen.

IMG_2119mVanavond sloten we de avond met zijn drietjes af met heerlijke pizza. Het begon met verkeerd rijden, een uur rondsjouwen, die ene pizza-tent vinden en vervolgens zien dat hij 7 dagen gesloten is… Opnieuw tripadvisor raadplegen, adressen zoeken, auto opzoeken, heel veel fout rijden en daardoor meer dan een uur later een ‘hangry’ gezin als resultaat begonnen we de avond. We stortten neer bij de uiteindelijk gevonden pizzaria, onder het mom, erger kan het toch niet worden en bestellen een heerlijke pizza. We wilden eigenlijk snel even afhalen, maar als we dat alsnog zouden doen zou de pizza koud zijn als we thuis waren want dat heb je met 4e keus plannen….

We zijn gierend van het lachen de pizzeria ontvlucht

De pizza’s werden met liefde gegeten, ook door de zoon. Hij was gezellig aanwezig, liet zijn charmes los op de bediening en was in zijn sas. Ondertussen dronk hij ook de tweede 300cc op en bezorgd voelde ik zijn luier die op knappen stond. Shit, geen luiers mee want we zouden immers afhalen. Toen hij tijdens de koffie besloot zijn luier nog wat extra op de proef te stellen zijn we gierend van het lachen de pizzeria ontvlucht. Shit. Geen luiers, geen doekjes en een kind wat net een halve liter gedronken heeft. Je zou zeggen dat je na 2 jaar beter voorbereid de deur uit gaat…. Mijn vriend vond in de kofferbak nog een pak doekjes en ik verschoonde de zoon zijn broek. Mijn vriend opperde dat hij dan maar in zijn boxer mee naar huis moest en ik stemde daarmee in. Shit hij had geen boxer aan want die lag nog thuis. Dan maar met blote billen in zijn korte broek en duimen dat de boel droog bleef tot we thuis waren.

Zo chaotisch en random kan je vakantie verlopen

Dikke lol om de waardeloze voorbereiding want dit was nog nooit gebeurd. De zoon beloofde elke 5 minuten zijn autostoel droog te houden en hield zijn woord. Thank god voor de zinnelijkheidstraining, thuis werd er een dikke plas gedaan op het toilet. Dit is het ouder leven, zo chaotisch en random kan je vakantie verlopen. We hoopten dat deze (impulsieve) geslaagde avond de trend mocht zijn voor de rest van de vakantie en inmiddels, een dikke week later kan ik zeggen dat het allemaal goed gekomen is met de buien.

IMG_2608dWe gingen bepakt en bezakt naar het strand, wat echt prima te doen was voor de tweejarige omdat het niet meer snikheet was. 25 graden, zonnetje en een heerlijke zee om in te zwemmen. Het was rustig op het strand en daardoor lekker overzichtelijk. Goed vertoeven als je rekent op veel slechte dagen. Mijn filmrol bestaat ook vooral uit strandfoto’s dus dat is ook een beetje de toon van het vakantieverslag geworden… Een ultiem luie vakantie!

IMG_2644ss

IMG_2695sw19-09-2017 – Vandaag ging het trouwens ook zo soepel. Eerst een uur rijden richting een kloof, we waren laat vertrokken dus ivm Melle zijn slaapje hadden we daar nog een uurtje om rond te lopen en te lunchen. Oké, we zien het wel. Kind was in de auto nog niet zo blij met het plan en was moeilijk te vermaken. Na 5 keer verkeerd rijden kwamen we bij een mogelijke parkeerplaats, die zou moeten horen bij de kloof. De boel was helemaal uitgestorven maar we herpakten ons en liepen wat rond. Meer dan een modderstroom kregen we niet te zien. “Eeeehh?!?! Dus dit is het??”  Toen kwam er regen bij en besloten we niet verder te lopen op het pad met kiezels, modder en plassen. Dan maar lunchen. We gingen terug naar de auto en twee stappen voor de auto valt Melle in een modderplas. De kont onder de modder, net als de schoenen en de voorkant van zijn broek. Lekker bezig, zo konden we natuurlijk niet ergens gaan zitten eten. Ik was er inmiddels klaar mee en besloot dat we beter terug konden gaan. Dit was blijkbaar zo’n dag. En oja, we waren die dag ook acht jaar samen, dus een gezellige lunch was leuk geweest. Gelukkig hebben we het later weer goedgemaakt met een lekker kop koffie en een schaal aan lekkernijen van een plaatselijk bakkertje. Wat kun je trouwens ontzettend goed(koop) en leuk koffie drinken bij dat soort kleine zaakjes. We kochten vijf soesjes met verschillende vullingen en twee latte’s voor 5,50! Kan ik wel aan wennen.

IMG_2415320-09-2017 – Over twee dagen is het al weer over met de pret en ik moet zeggen, helemaal prima. Ik verlang aan het einde van de vakantie altijd weer naar mijn eigen huis en eigen bed. Daarnaast is het al twee dagen slecht weer en dan denk ik, mmmmm, dat heb ik thuis ook 😉 Maaaaar morgen nog een heerlijke dag te gaan, met strandweer op de planning dus we gaan het goed afsluiten!

IMG_2437e IMG_2443s IMG_27521

IMG_2737d IMG_2801saa IMG_2834ssf23-09-2017 – De laatste stranddag was heerlijk! De zee was rustig, het water heerlijk verkoelend en het was ontzettend rustig met hier en daar een stelletje. Met de kiezelsteentjes tussen de tenen gingen we richting het huisje om in te pakken, de koelkast leeg te maken en alles zoveel mogelijk voor te bereiden voor de tweedaagse rit naar huis. Gisteren reden we ongeveer acht uur met een uur file. Helemaal gaar kwamen we op de bestemming aan. De laatste twee uur had ik het helemaal gehad, ondanks dat de zoon zich echt voorbeeldig gedroeg. Ik had trouwens niet willen weten hoe dat was zonder een iPad met filmpjes… Nijntje, wat zouden we toch zonder jou moeten beginnen..

Op dit moment hebben we nog 4 uur te gaan, met tussendoor een stop bij familie. Het is weer mooi geweest! Wish me luck en tot snel 😉

Liefs, Martina 

Volg jij mij al via social media? (nog meer foto’s van de vakantie, haha!)

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 24 september 2017 / 19:42

    Ik moest wel erg lachen om het woord hangry. Wat een goede vondst. Ik kan me helemaal voorstellen hoe jullie van die pizzaria naar huis reden. Wij hebben ook iets soortgelijks gehad en daar hebben we het nog steeds over en moeten er enorm om lachen!
    Maaike onlangs geplaatst…Een nieuwe start met hardlopenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.