Een typecursus kiezen voor je kind

Een typecursus kiezen voor je kind

Goed en blind kunnen typen is een vaardigheid die tegenwoordig niet meer dan normaal is. Werd er vroeger bij een sollicitatie nog gevraagd naar een typediploma, tegenwoordig gaat men er gewoon vanuit dat iedereen dit net als zwemmen en autorijden onder de knie heeft. Typevaardigheid komt al goed van pas op het voortgezet onderwijs voor het typen van presentaties en verslagen. En wat je beroep later ook wordt, de kans is heel groot dat je met een computer en dus met een toetsenbord in aanraking komt. Snel, blind en foutloos typen is dus zeker in ons digitale tijdperk essentieel!

Beginnen met een typecursus

Veel ouders vragen zich af wanneer de tijd rijp is om je kind te laten starten met een typecursus. Deskundigen zijn het er over eens dat dit moment zo tussen het zevende en tiende levensjaar is. Naast het kunnen lezen en schrijven spelen ook de motorische ontwikkeling en een goede vingerspanning een rol. Natuurlijk zal het beste moment per kind verschillen, maar wanneer je kind al redelijk gevorderd is met lezen en schrijven, dan is dit vaak ook het juiste moment om je als ouder of verzorger te gaan oriënteren. Welke typecursus voor je kind zou het meest kunnen aansluiten en welke past binnen het budget dat je wilt besteden?

Welke typecursus

Terwijl het eerder nog heel normaal was dat je klassikaal, vaak in de brugklas, een typecursus volgde, wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een online typecursus. Het voordeel hiervan is dat deze typecursussen vaak in geweldige typegames zijn gegoten. Hierdoor wordt een typecursus niet meer als saai ervaren en het heeft ook nog eens sterk motiverende werking op het kind. Leren typen wordt als leuk ervaren. Daarnaast kan er bij de meeste typecursussen gekozen worden voor persoonlijke begeleiding en word je ook als ouder/voogd op de hoogte gehouden van de prestaties en vorderingen van je kind.

Kosten van een typecursus

De kosten van een typecursus lopen bij de verschillende aanbieders behoorlijk uiteen. Zo worden er typecursussen aangeboden van ruim € 100,- en zijn er typecursussen die je maar een paar tientjes kosten. De hoogte van de prijs is vaak wel terug te zien in de kwaliteit. Vaak zijn de wat duurdere typecursussen ontwikkelt door onderwijsdeskundigen en zijn de graphics van de games zo mooi dat deze haast niet van de tegenwoordige computergames zijn te onderscheiden. Gratis proefles

Bijna elke aanbieder van een typecursus biedt de mogelijkheid van een gratis proefles. Omdat een typcursus voor velen een behoorlijke uitgave kan zijn is het daarom verstandig om je kind zo’n proefles te laten doen en te kijken of het aanslaat. Vooral de games die verwerkt zijn in een typecursus zullen vaak de doorslag geven bij je kind. Zo maakt je kind met de ene typcursus een wereldreis en met een andere typecursus juist weer een ruimtereis of je kind wordt een heuse journalist voor de Duckstadkrant.

Online typecursus kiezen

Vanwege de toenemende vraag naar online typecursussen schieten deze de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Ieder cursus verschilt weer in inhoud, methode en prijs. Voor ouders kan daarom het kiezen van de juiste typecursus een lastige opgave zijn. Om ouders te helpen bij hun keuze is sinds een paar jaar de website www.typecursusvergelijker.nl gelanceerd. Op deze website vind je kwalitatief goede typecursussen in een handig overzicht zodat het je iets makkelijker maakt deze te vergelijken en de juiste keuze te maken voor je kind.