6 Augustus 2018 – Mijn leven met twee kinderen

IMG_2443

Ik zal moeten inleveren op douche tijd, dat krijg je van oneindig snoozen. De dochter meldde zich om half zeven voor haar voeding, of eigenlijk, toen maakte ik haar wakker voor de fles. luiertje, flesje en naar een half uur raakt mijn gezicht mijn kussen. Deze baby is geweldig opgevoed, ze slaapt namelijk nog wel twee uurtjes door in de coslaper. Ik lig welgeteld 5 minuten en de zoon roept vanaf zijn kamer. Het begint met een subtiel “mama?” maar gaat als snel richting “MAMAAAAAA!!!!, Ik ben wakker!! Ik wil niet meer slapen!!” Oké, duidelijk. Ik klim mijn bed uit en heb nog geen energie gevonden om met hem mee naar beneden te gaan. Ik maan hem tot stilte en klim met hem weer terug in bed. Hij mag een filmpje kijken, ik suf nog een beetje weg.

Een slapende baby en peuter in dezelfde kamer achterlaten is geen goed idee. Melle is de liefste voor zijn zusje, maar hij is en blijft een peuter die nog geen idee heeft van gevolgen van zijn lompe goedbedoelde acties. Een knuffel op haar hoofd om haar te troosten, een kus willen geven en met zijn volle gewicht op haar lijfje leunen. Haar haartjes aaien en geen besef hebben van een fontanel. Hoe lief hij dus ook is, ik geef hem zeker niet deze verantwoordelijkheid door hun alleen te laten.

Ik sleep mezelf uit bed en sta in de deuropening mijn tanden te poetsen. Onze badkamer grenst aan de slaapkamer dus opfrissen gaat lukken terwijl de peuter nog gebiologeerd is door een ontzettend saai engels filmpje op youtube. (Over balletjes in verschillende kleuren inclusief een matchende trein. “One two.. pink, black”) Mijn kind is nu dus een wijsneus die random engelse woorden in zijn zinnen gebruikt, sorry daarvoor.

Inmiddels koop ik mijn zoon om zodat hij het filmpje laat voor wat het is, poets zijn tanden, was hem en trek hem kleding aan. Tijd om naar beneden te gaan, inmiddels is het al negen uur geweest, shit we zijn echt laat. Ik heb trek in mijn ontbijt maar kinderen eerst. Ik maak een bordje cruesli, heb alweer de eerste discussie over water of appelsap met mijn peuter en maak mijn eigen ontbijt. Ik zet water op voor een kop thee en hoor dan de baby huilen. Ze is klaar met slapen. Ik loop naar boven om de mini te halen en loop opnieuw naar beneden. De peuter zeurt om zijn filmpje, ik pak een kop thee. De baby wil absoluut niet in de box en zet een keel op. Ik probeer haar in de trip trap af te leiden met haar knisperende krokodil en dat werkt. Ik neem een hap van mijn, inmiddels kleffe, ontbijt en trek een vies gezicht. Toch maar opeten want inmiddels is het kwart voor tien.  Mijn thee staat nog op het aanrecht en inderdaad, ook lauw. Toch maar opdrinken. De peuter is klaar en mag van tafel. Ik eet mijn ontbijt op en ben afgeleid door instagram, de baby is nog druk met scheel kijken naar haar knisperende krokodil. Prima.

Ik ruim de vaatwasser uit en stop alles wat nog op het aanrecht stond in de machine. Ik spoel de ontbijtbordjes af en ruim het op. Die krat van de AH moet ik ook nog opruimen, maar de flessen zijn ook nog niet uitgekookt en het is bijna tijd voor een fles. Ik besluit eerst de flessen uit te koken en de krat met houdbare boodschappen blijft ook op dag drie onderdeel van het interieur. De baby zet het op een gillen, het is een meid van de tijd. Ik verschoon haar luier en door het volume op te draaien laat Caro mij weten dat een schone luier verre van de hulpvraag is. Jaja kleintje komt eraan. Ik laat haar even achter in de box, wat ze mij niet in dank afneemt. De tranen rollen over haar wangen en echt, dit alles in zo’n 3 minuten. Ik heb toch echt beide handen nodig voor de fles en snel naar de keuken. Shit melkpoeder op. Ik vis een nieuw blik uit de kast en maak geroutineerd een fles. De zoon komt me ondertussen melden dat zijn zusje huilt! “Mamaaaaa Caro huilt!!!” Hij probeert haar te overstemmen en dat zorgt voor een goed gesprek. Thanks zoon, voor deze nuttige informatie.

Ik ren heen en weer tussen keuken en woonkamer, want een huilende baby trekt Melle zijn volle aandacht waardoor hij vaak een speen in haar mond probeert te duwen. Natuurlijk onsuccesvol, maar goedbedoeld. Ik installeer me met de baby onder de overkapping en de peuter is ook van de partij. De baby drinkt dankbaar haar fles, Melle springt in de zandbak, maakt een stop in het badje wat er nog staat en trekt direct zijn kleding uit als er een mini beetje water zijn shirt en broek raakt. Dan gaat hij zitten en is ook zijn onderbroek drijfnat. Ook die gaat natuurlijk uit. Ik kijk toe terwijl er binnen 2 minuten een blote peuter door de tuin rent. Dan valt hij op zijn kont, want rennen en natte voeten in combinatie met tegels, is geen winnaar. Hij wil getroost worden, ik ben nog steeds druk met de fles. Ik probeer hem te roepen en gelukkig laat hij zich met zijn tranendal naar mij toe dirigeren. Ik heb de fles onder mijn kin geklemd en heb zo een arm vrij om hem even te troosten. Het drama is weer verdwenen en we gaan voor de volgende ronde. Hij moet plassen!

Prima, hij weet waar het toilet is en laat zich erheen sturen. Dan hoor ik hem roepen “mama. MAMA! MAMAAAAAA!!” Ik geef het  een minuut en hoop dat hij zo bij me komt en doe tegelijk een schietgebedje dat er geen grote wc problemen zijn. Dan zie ik hem verschijnen met zijn handen helemaal ingezeept met waarschijnlijk een halve pot zeep. “Mama ik moet handjes wassen want ik heb aan de wc-bril gezeten”. Touché. “Ga je handen dan wassen” probeer ik nog maar helaas een tel later staat hij weer in de deuropening. “Mama ik krijg de kraan niet open, ik heb gladde handjes”. (….)

Inmiddels is het elf uur….

Liefs, Martina 

Volg je mij al op Instagram?

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 7 augustus 2018 / 07:23

  Leuk geschreven! En, ondanks dat ik geen baby heb, toch heel herkenbaar als mama van 2 peuters.

  • Martina
   Auteur
   7 augustus 2018 / 08:33

   thanks! Ja continu bezig en aandacht verdelen he?

  • Martina
   Auteur
   8 augustus 2018 / 08:52

   haha het is wat he, met die kids.. Mochten andere mensen niet begrijpen wat je de hele dag doet thuis, dit even laten lezen 😉

 2. Susan
  27 augustus 2018 / 13:49

  Hahaha zo herkenbaar met nijn meisjes van 3.5jr em 3.5mdn (een dag eerder bevallen dan jij van Caro!)

  • Martina
   Auteur
   28 augustus 2018 / 07:57

   Oh wat leuk! Wel een prima leeftijdsverschil he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.