10 November 2016 – Vijf favorieten

img_8186De laatste vijf favorieten werden goed ontvangen, tijd voor een nieuwe ronde! En kijk nou wat een goed begin!!Ā Ik vind dit kereltje op z’n grote fiets zo aandoenlijk. Let niet op z’n laarzen, die zijn twee maten te groot dus die heb ik snel uitgedaan, maar spelen in de tuin is een grote favoriet van Melle. Z’n fiets is echt een topaankoop geweest. Ik betaalde 220 euro voor dit ding, ja echt echt heel veel geld maar hij is er zo ontzettend blij mee. Het bos is favoriet, dan fietst hij gerust anderhalve kilometer helemaal zelf. Als we de wijk in gaan dan kan het nog wel voorkomen dat hij afstapt en denkt, nou dat was een mooi tochtje. En dat denkt hij natuurlijk niet pas als we thuis zijn. Kan mama met de fiets onder de ene arm en de baby onder de andere weer richting huis sjouwen. Verder heel leuk hoor šŸ˜‰

img_0536 Hierboven op de foto nog een favoriet, namelijk een favoriet moment… Nu de donkere dagen weer zijn begonnen snak ik naar de zon en de heerlijke warme dagen buiten. We zijn onder andere een week naar Ameland geweest waar we onwijs hebben genoten van het heerlijke weer. Helaas vergeet je dat soort momenten vrij snel daarom kijk ik heel regelmatig foto’s terug. Extra leuk om te zien hoe snel kleine Melle aan het groeien is. Zo krijg ik toch m’n dagelijkse dosis zonlicht, herkenbaar?

img_8198Van een lief vriendinnetje kreeg ik een nieuw kookboek cadeau, namelijk home made winter van Yvette van Boven. Er staan onwijs veel lekkere recepten in, waaronder een recept voor Baileys. Super simpel en toevallig ben ik dol op Baileys dus let’s do this! op de foto de ingrediĆ«nten, maar let op ik kocht per ongeluk verse slagroom in plaats van houdbare slagroom waardoor het drankje minder lang houdbaar is. Met houdbare slagroom kun je het in de koelkast namelijk wel 2 maanden bewaren! Het enige wat je hoeft te doen is 200 houdbare slagroom, 400ml gecondenseerde melk mengen met 300ml ierse whiskey + 1el espressopoeder en 2el chocoladesiroop van Monin. Ik kon deze dus niet vinden dus kocht de karamel variant, werkte ook prima! Alles in de blender en klaar. Alle credits voor Yvette van Boven! Het smaakt heerlijk, wel een stevige borrel maar je bent natuurlijk zelf de baas over de hoeveelheid whiskey.

img_8241 Nog een recept! (jaja, net een kitchenaid gekregen dus deze bakdoos is blij.) Ik heb deze blauwe bessen-ricottaĀ cakeĀ al meerdere malen gemaakt en iedere keer weer een succes. Hier kwam de cake net uit de oven, dus de poedersuiker ontbreekt nog. Die maakt het voor mij trouwens wel helemaal af! Je kunt het recept hier vinden. Het recept komt uit de bakbijbel van Rutger van den Broek, uit dit boek heb ik echt al zoveel lekkers gebakken, ook zeker een tip voor de bakliefhebbers (cadeautip!).

img_8775Als laatste mijn nieuwe aanwinsten van Colourpop. Ik koos voor de kleuren hankypanky, mittens, weenie en melrose. Hierboven zie je weenie en weet je wat het leuke is, de kleur komt er net zo uit als je hem hier op de foto ziet, echt bizar! De structuur is onwijs zacht, blenden is peace of cake en je kunt er alle kanten mee op. Ik ben geen beautyblogger maar ik gebruik wel graag mooie producten en dit is er zeker een van!

Zo! Dit waren ze weer, een veelzijdig lijstje, voor ieder wat wils. Laat me vooral weten hoe jullie de zon een beetje vasthouden met dit donkere weer, want er zijn vast meer mensen die daar moeite mee hebben.

Liefs Martina

Volg:
Share:

6 Reacties

  1. Ingrid
    10 november 2016 / 13:58

    Ik ga voor de Baileys… en koken met van Boven is zeker eeb favoriet.. zo heerlijk ongecompliceerd.

    • 10 november 2016 / 14:17

      Leuk om te horen dat je het boek kent! Nog echte aanraders qua recepten?

  2. 12 november 2016 / 14:11

    Wat een prachtige foto van jou en Melle op het strand. Zelf Bailey’s maken lijkt mij heel leuk en het lijkt mij ook een heel leuk kookboek.

    • 12 november 2016 / 15:11

      Dankjewel! Maakt me inderdaad ook heel blij om mezelf zo terug te zien met die kleine man. Thanks voor je reactie šŸ™‚

    • 13 november 2016 / 20:47

      Thanks! En met poedersuiker ziet het er nog lekkerder uit! Echt een aanrader šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.