Relatietherapeut in Eindhoven?

Relatietherapeut in Eindhoven?

Loopt het niet lekker in je relatie? Heb je vaak ruzie met je partner en zijn er constant irritaties? Merk je dat jezelf soms verstopt omdat je geen zin hebt in weer een confrontatie? Laten jullie elkaar niet uitpraten, waardoor je het gevoel hebt geen steek verder te komen? Zo doorgaan is in dit geval geen optie meer, gelukkig is er een oplossing voor je relatieproblemen; kies voor een relatietherapeut! Een relatietherapeut is objectief, professioneel en kan op korte termijn hulp bieden. Op zoek naar relatietherapie in Eindhoven? Dat is een prima keuze, jouw relatieproblemen zullen hiermee snel worden opgelost.

Waarom kiezen voor relatietherapie?

Er zijn verschillende redenen waardoor relatieproblemen ontstaan. Dit kan te maken hebben met stress op het werk, drukte met de kinderen of bijvoorbeeld veranderende karakters. Op het moment dat dezelfde irritaties en ruzies steeds terugkomen, kan dit leiden tot een relatiecrisis. Een dergelijke crisis kan veel impact hebben op het gezinsleven, maar ook kan dit bijvoorbeeld leiden tot disfunctioneren op het werk. Door relatieproblemen in een vroeg stadium te signaleren en op te lossen, kun je grotere schade in de toekomst voorkomen. Op het moment dat relatieproblemen niet tijdig worden aangepakt, kunnen deze langzaam maar zeker steeds groter worden, waardoor ze uiteindelijk vrijwel niet meer op te lossen zijn. Kies voor een relatietherapeut en zorg dat je er op tijd bij bent!

Wat doet een relatietherapeut?

Een relatietherapeut stelt vragen en laat beide partijen uitpraten. Juist dat uitpraten en naar elkaar luisteren is een belangrijk onderdeel van de coaching van de relatietherapeut. Als partner ben je gedwongen om echt naar elkaar te luisteren, hierdoor krijg je veel meer begrip voor elkaars situatie en standpunten. Voordeel van een sessie bij een relatietherapeut is ook, dat je niet zomaar even weg kunt lopen uit een sessie en je hierdoor dus eigenlijk ook ‘gedwongen’ bent om serieus te werken aan je relatie. Een relatietherapeut werkt oplossingsgericht, als beide partners hun onderbouwingen en standpunten hebben gedeeld over de ruzies en irritaties, wordt er gekeken naar een oplossing voor de relatieproblemen. Als er vervolgens door beide partners thuis actief wordt gewerkt aan deze oplossing, zal de relatie zich weer herstellen en is het doel bereikt. Kies jij ook voor een relatietherapeut in Eindhoven?