Wat bedoelen we met plantaardig eiwit?

Wat bedoelen we met plantaardig eiwit?

Alles wat we nodig hebben om te leven en te presteren halen we in principe uit onze voeding. Van nature is een mens een omnivoor, een alleseter. Dit houdt in dat we van nature zowel plantaardig als dierlijk voedsel eten en dit ook nodig hebben. Dierlijk voedsel en plantaardig voedsel hebben niet altijd dezelfde bestanddelen in gelijke verhoudingen. Plantaardige voedsel levert vaak niet voldoende essentiële aminozuren. Mensen die afzien van dierlijk voedsel, zoals vegetariërs en vooral veganisten, moeten dus extra letten op hun voeding, willen ze alle bestanddelen waar hun lichamen om vragen in voldoende mate binnen krijgen. Dat kan door de combinatie van verschillende groeten, granen en andere plantaardige voedingsmiddelen. Maar ook een supplement, een speciaal ontwikkeld plantaardig eiwitproduct kan daarbij helpen. Deze supplementen van plantaardig eiwit zijn vervaardigd op basis van o.a. bruine rijsteiwit en een hennepeiwit en verder aangevuld met vitamines en mineralen. 

Bronnen van plantaardig eiwit

Plantaardig voedsel is voor elk mens een belangrijk onderdeel van het voedingspatroon. Eiwitten hebben we nodig voor stevige botten, sterke spieren en enzymen die de belangrijkste stofwisselingsprocessen mogelijk maken. We zijn gemaakt om zowel dierlijke als plantaardige eiwitten hiervoor te gebruiken. Bij een gezond en verantwoord dieet zullen we zelden tekorten oplopen. Plantaardige eiwitten vinden we onder meer in graanproducten, peulvruchten en noten. Ook paddenstoelen rekenen we tot belangrijke bronnen van plantaardig eiwit, hoewel paddenstoelen strikt genomen niet plantaardig zijn. Met deze bestanddelen als basis van je dagelijkse voeding, is de kans groot dat je meer dan genoeg plantaardige eiwitten binnen krijgt. Vegetariërs kunnen kun behoefte aan dierlijke eiwitten aanvullen met eieren of zuivelproducten. Veganisten hebben die mogelijkheid niet. Zij zullen meer dan wie dan ook op de juiste samenstelling van hun voedsel moeten letten.

Voor wie zijn supplementen met plantaardig eiwit het meest geschikt?

Vegetariërs en vooral veganisten zijn gebaat bij supplementen met plantaardig eiwit. Onze leveranciers van plantaardig eiwit hebben hun supplementen zo samengesteld dat je de juiste mix van aminozuren tot je neemt en geen tekorten oploopt. Je kunt ze niet alleen gebruiken als aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon. Juist als je sportieve prestaties wilt neerzetten of moet herstellen van een blessure of ziekte, heeft je lichaam meer behoefte aan hoogwaardige bouwstoffen. Dan is een supplement, verrijkt met plantaardig eiwit, iets waar je veel baat bij zult hebben. Onze supplementen met plantaardig eiwit zijn eenvoudig op maat te doseren. Afhankelijk van je behoefte doseer je meer of minder in je smakelijke eiwitshake. Ben je geen vegetariër of veganist, maar wel op zoek naar verrijkte eiwitpreparaten? Ook voor jou is een plantaardig eiwitsupplement zeer geschikt.

Plantaardig eiwit en andere supplementen online kopen

Vegetariërs en veganisten mogen er 100% op rekenen dat goede kwaliteit supplementen met plantaardig eiwit uitsluitend van een plantaardige bron komen. Je zult er absoluut geen eiwitten of andere bestanddelen in aantreffen die gewonnen zijn uit dieren. Betrouwbare leveranciers zien hier streng op toe, omdat ze weten hoe belangrijk dit is. Er zijn ook online meerdere supplementen met eiwit van plantaardige oorsprong verkrijgbaar.