Leven met Alzheimer, hoe kun je dat het beste doen?

Leven met Alzheimer, hoe kun je dat het beste doen?

Heeft je vader of moeder Alzheimer? Of heeft je partner Alzheimer? Dan zal er na deze ontdekking, veel op je afkomen. Zeker als je deze persoon voorlopig nog thuis wil blijven wonen. Door goede zorg aan huis en de juiste hulpmiddelen, is zelfstandig wonen met Alzheimer mogelijk. Hoe je dit het beste aan kunt pakken? Wij hebben dit voor je uitgezocht, hieronder hebben we een aantal tips voor je!

Wat is Alzheimer?

Waar je Alzheimer aan kunt herkennen, zijn geheugenproblemen. Weet je moeder of vader niet meer waar hij/zij de sleutels van het huis heeft neergelegd? Pincode vergeten? Of kan hij/zij je niet meer vertellen welk programma er gisteravond op televisie was? Deze voorbeelden kunnen duiden op Alzheimer. Ook wisselingen in gedrag zijn symptomen van Alzheimer, zo kan iemand opeens heel kwaad worden of zich juist terugtrekken. Ook komen er vaak heftige emoties kijken bij deze ziekte. Ophopingen van eiwitten en vezels, zijn de boosdoener van Alzheimer en verstoren de onderlinge communicatie van zenuwcellen.

Zelfstandig wonen

Als iemand Alzheimer heeft en graag nog thuis wil blijven wonen, moet dit in eerste instantie wel realistisch zijn. Het hangt er natuurlijk sterk vanaf in welk stadium de Alzheimer is en wat deze persoon nog wel en niet zelfstandig kan. Op het moment dat thuis blijven wonen nog kan en er is een partner die voor deze persoon kan zorgen, is dit natuurlijk het allerfijnste. Ook kan er worden gekozen voor extra hulp zodat thuis wonen nog zo lang mogelijk kan. Denk hierbij aan iemand die komt schoonmaken, de boodschappen doet en kookt. Ook als deze persoon bijvoorbeeld graag iedere dag nog een stukje wil wandelen, is dit mogelijk. Je zou in dit geval kunnen kiezen voor een GPS tracker. Dit werkt eenvoudig; een GPS tracker zorgt ervoor dat je altijd kunt zien waar deze persoon is. Gaat hij/zij naar het winkelcentrum, dan kun je altijd zien waar hij/zij zich exact bevindt. Bevindt deze persoon zich op een ‘rare plaats’ dan ben je zo ter plekke. GPS tracker dementie bestellen? Dit kun je vandaag nog online doen, heb je deze snel in huis!

Paniekknop

Wat ook zeer effectief werkt, is een paniekknop. Het woord zegt al genoeg; iemand hoeft bij paniek alleen maar op deze knop te drukken en hulp is al onderweg. Dit geeft rust voor degene met Alzheimer, maar ook voor degene die de zorg heeft over deze persoon. Wordt er op deze knop gedrukt, dan wordt degene gebeld die als eerste contactpersoon is ingevoerd. Door deze paniekknop op een centrale plaats in huis aan te brengen, is deze makkelijk te vinden en zorgt dit voor een veilige situatie. Paniekknop ouderen bestellen? Het makkelijkste is om deze online te bestellen, dit heb je binnen een paar minuten gedaan en je hebt je bestelling ook nog eens snel in huis. Ideaal toch?