16 April 2017 – Maar jij bent toch dun genoeg?

IMG_7209Ik ben op een verjaardag en er komt taart voorbij. Je moet weten, ik ben sowieso al niet heel erg dol op taart. Voordat ik nu verder ga met mijn verhaal heb ik wel wat uit te leggen, want hoezo ben je niet dol op taart? Mensen die mij online volgen die denken waarschijnlijk dat ik dit niet meen, want hallo jij bakt zoveel lekkers, dan moet je toch van taart houden? Ja, mij kun je blij maken met taart maar ik ben heel selectief. Slagroom? Nee bedankt. Vlaai? Meh. Chocoladetaart? Kan ik heel goed zonder. Maar een verse cheesecake? Zelfgemaakt appeltaart (van mama)? Ja lekker! Maar dat zijn eerder taarten voor alle bak-dozen onder ons (‘zwaai zwaai!’).  Maakt het mij een snob als ik selectief ben in het aannemen van taart op een verjaardag? Moet ik dan gewoon niet zeuren want ik kan het tenslotte hebben volgens Annie?

Ik vind dus van niet. Mag ik even lekker zelf bepalen of die taartpunt erbij kan? Mag ik even zelf beslissen of ik een maat groter nodig heb? Mag ik alstublieft dank u wel even lekker zelf bepalen of ik zin heb in een stuk kwarktaart? Mag ik even zelf bepalen of ik extra vlees op de botten nodig heb? Zeg ik nee dan krijg ik gelijk een verontwaardigde reactie  over het feit dat ik geen taart wil, want ik ben tenslotte dun genoeg. Hoezo zeg jíj nou nee?!?! Net alsof andere mensen zich pas beter voelen over hun eigen stukje taart als ik er ook eentje eet. Alsof een stuk taart pas gerechtvaardigd is als iedereen die aanwezig is wat eet. En als je taart dan niet lekker smaakt is het zeker ook nog mijn schuld, want dat is zo ongezellig als je niet een mee-eet.

En, voel je je al schuldig? Mooi, dat was de bedoeling want dat stuk taart aan me opdringen is ook niet aardig 😉

Snoepen is dus zeker een ding, vooral voor anderen. Ze zullen vast weten wat ik nodig heb “want kind je bent veel te dun! “. Ik vind namelijk zelf niet dat ik het echt nodig heb. Mijn gewicht is prima bij mijn lengte en dat is uiteindelijk het belangrijkste. Toch let ik de laatste maanden wat strakker op mijn gewicht.

Ik ben een onwijs luie sporter en als het om eten gaat ben ik helemaal een zwak persoon want nee zeggen tegen mijn lievelingschocolade of chips, lastig!!! Je moet maar net mijn favoriet aanbieden en ik ben om. Ik kan op een vrije dag zoveel snoepen, daar word je bang van. Bakje chips, chocolade, nog meer chocolade, zelfgemaakte boterkoek, een ijsje, m&ms met pinda, jongens het kwijl loopt me in de mond. En dit allemaal gewoon in 1 dag!! Het is dus niet per definitie zo dat ik nóóit wat lekkers eet, maar ik heb het geluk dat het niet allemaal direct op m’n buik blijft plakken.

Toch begin ik dus een beetje angstig te worden want hoe lang kan dat gelukje duren?! Daarom wil ik nee zeggen als het mij niet blij maakt en als ik iets simpelweg niet zo lekker vind. Soms nam ik het alleen maar aan uit beleefdheid, soms at ik het op uit verveling en snacken uit luiheid is ook een ding. Hoe stom is het om taart te eten als je er eigenlijk helemaal geen trek in hebt?! Ik wil dus gewoon soms nee mogen zeggen als ik ergens geen zin in heb. Niks treuriger dan eten zonder plezier, heeft dat stukje taart  ook niet om gevraagd.

Liefs, Martina 

Volg je mij al via social media?

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 16 april 2017 / 13:39

  Ik zit ook gewoon op gewicht en sommige kijken me ook raar aan als ik een keer nee zeg, omdat ik dun ben.
  Moet ik mezelf dan helemaal volproppen? nee toch?!
  Taart vind ik dan wel weer heel lekker, maar tegen snoep en alles kan ik wel nee zeggen.
  En chipss…. ja dat gaat lastig om nee te zeggen. Eet gewoon lekker wat je wilt meid
  Manon onlangs geplaatst…Catrice – Longlasting Prime and Fine Multitalent Fixing SprayMy Profile

  • Martina
   Auteur
   16 april 2017 / 15:01

   Zo is dat! Doe ik ook zeker, maar soms toch gek hoe het werkt…

 2. Majanka
  17 april 2017 / 11:07

  Ik denk dat je gelijk hebt. Het is pas gerechtvaardigd om te zondigen als anderen het ook doen ;). Eet jij maar wat je lekker vindt. En slagroomtaart; ik snap echt niet waarom dat ongeveer onze nationale taart is, brrrrr.

  • Martina
   Auteur
   18 april 2017 / 12:05

   Nee dat snap ik ook echt niet! Zo niet mijn ding….

 3. 1 mei 2017 / 12:10

  Het feit dat iemand nee zegt op verjaardag voor taart, of als je op bezoek bent voor een koekje… Mensen verwachten altijd dat je het aanneemt, dankbaar snoept omdat anderen dit doet. Vooral als je slank bent vinden ze het helemaal gek.

  Mensen moeten lekker zelf bepalen wat ze eten, wel of niet snoepen… Dus doe lekker wat je zelf wil, men moet dat toch maar simpel weg accepteren…
  Anna Maria onlangs geplaatst…34 weken zwangerMy Profile

  • Martina
   Auteur
   3 mei 2017 / 22:43

   Ja echt! Maar blijf me soms verbazen over de reacties 😉

 4. Esmeralda
  7 mei 2017 / 12:38

  Hey Martine,

  Ik lees sinds een korte tijd ook je blogs! Leuk hoe je schrijft!! En nu moest ik wel even reageren. Toevallig was ik gisteren op verjaardag en had ik net na het boodschappen doen de laatste twee choco soesjes naar binnen gewerkt, want dan kon de doos weg en was er weer ruimte in de koelkast. Ook mij werd er taart aangeboden, waar ik niet dol op was en/of zin in had. Even dacht ik, zeg ik uit beleefdheid ja? Nee, ik heb het toch niet gedaan. En dat voelde veel beter als dat ik het inderdaad wel eens met tegenzin naar binnen werkte. En zeg nou zelf, je wilt zelf toch ook liever dat iemand bij jou iets bij de thee neemt omdat diegene er zin in heeft en niet omdat ze zich verplicht voelen 😉

  • Martina
   Auteur
   8 mei 2017 / 13:51

   Thanks voor je leuke reactie Esmeralda, helemaal mee eens !

 5. Claudia
  13 mei 2017 / 12:19

  “Maar je bent toch slank genoeg?” Eh ja, hoe denk je dat dat komt?

  Dat was wat ik dacht toen ik het las

  • Martina
   Auteur
   15 mei 2017 / 20:52

   Haha ja ook dat 😉 Al moet je mijn snoepgedrag ook niet onderschatten 😉

 6. 31 mei 2017 / 08:06

  Haha wat een heerlijk artikel! Heel herkenbaar zeg. Ik mag, sinds een jaar, geen koemelk meer. Taart op verjaardagen gaat er dus (helaas) ook niet meer in. Maar nu krijg ik standaard de vraag of ik niet gewoon aan het lijnen ben. Veel mensen vinden het ook onbeleefd als ik taart afsla. Maar een zelfgemaakte, melkvrije taart… hmmm, daar neem ik dan wel een extra stuk van!
  Larissa onlangs geplaatst…Vakantie: go with the flowMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.