Hoe kun je jouw vloer schoonhouden?

Hoe kun je jouw vloer schoonhouden?

Als je jouw woning schoon wilt houden, is het vooral belangrijk dat je zorg voor een schone vloer. De vloer is vaak namelijk een van de meest vuile plekken in huis. Dit komt omdat je viezigheden vanuit het hele huis meeneemt tijdens het lopen. Daarom is het belangrijk dat je de de vloer (zeker in de woonkamer en de gang) vaak schoonmaakt. In dit artikel lees je over een aantal handige producten om je vloer schoon te houden.

Een vuile vloer voorkomen

Zoals bij veel zaken, is voorkomen altijd beter dan genezen. De eerste stap die je kunt zetten om je vloer schoon te houden, is het aanschaffen van een goede schoonloopmat. Een deurmat vangt namelijk een groot deel van het vuil en de viezigheid die je binnen brengt. Nog beter is natuurlijk om helemaal geen schoenen aan te houden in huis, maar soms is dit natuurlijk erg onhandig. Verder is het slim om bepaalde spullen, verpakkingen en afval op de vloer direct op te ruimen na gebruik. Als de vloer vol ligt met spullen, zal dit namelijk meer vuil aantrekken. Ook vocht kan ervoor zorgen dat jouw vloer vuiler wordt, vooral als het vocht er langer blijft liggen.

Wat voor vloer heb je?

Het is natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de soort vloer die je hebt. Heb je tegels in huis? Dan is dit ideaal, want deze kun je erg gemakkelijk schoonmaken. Als je vloerbedekking hebt, is dit een stuk moeilijk om schoon te houden, want vloerbedekking vangt vaak meer vuil en viezigheid op. Daardoor kunnen er gemakkelijker vlekken in je vloerbedekking achterblijven. Als je vloerbedekking schoon wilt houden, is het belangrijk dat je vaker stofzuigt dan als je een andere vloer hebt en dat je geen viezigheid meeneemt van buiten. Een schoonloopmat op maat kan je helpen bij het voorkomen van viezigheid in je vloerbedekking.

Houten vloeren

Een houten vloer vraagt wat meer onderhoud dan bijvoorbeeld een vloer van tegels of marmer. Zo moet je houten vloeren regelmatig dweilen, zodat er geen vuil en viezigheid in de vloer kan blijven hangen. Ook is het belangrijk om vlekken snel op te ruimen, want vooral vochtige vlekken kunnen erg moeilijk uit een houten vloer te halen zijn. Je kunt voor je houten vloer het beste een speciale vloerreiniger gebruiken.