Zin in een nieuw interieur?

Zin in een nieuw interieur?

Plannen om je interieur eens flink aan te pakken? Omdat je het huidige interieur al jaren hebt en hier eigenlijk wel op uitgekeken bent? Maar wil je project op een of andere manier maar niet van de grond komen, omdat je bang bent dat het teveel tijd en geld gaat kosten? Dat is zonde, want het is juist prima mogelijk om je interieur te vernieuwen tegen lage kosten. Benieuwd hoe je dit aan moet pakken? Wij helpen je hierbij en hebben drie goede tips voor je!

Laat de natuur je helpen

Je hebt vast nog wel vazen en potten in je kast staan, waar je niets mee doet. Deze vazen en potten kun je gratis en voor niets vullen met datgene wat de natuur ons te bieden heeft. Ga naar het dichtstbijzijnde bos en neem een grote plastic zak mee. Vul deze onder andere met mooie takken, bloemen en dennenappels. Zorg er ook voor dat je bijvoorbeeld bladeren en mos meeneemt om mee te decoreren. Met deze materialen kun je prima jouw vazen en potten vullen en jouw interieur een prachtige, natuurlijk look meegeven. Verversen van de materialen kun je zo vaak doen als je maar wilt en het kost je keer op keer niets!

Nieuwe verlichting

Heb je nu ‘standaardverlichting’ waar je eigenlijk nooit iets aan hebt veranderd? Dan is dit een kans om hier je interieur een impuls mee te geven. Ga eens naar een kringloopwinkel en schaf hier bijvoorbeeld nieuwe tafellampen aan, voor weinig geld. Als je kiest voor opvallende lampen, kun je hier al een heel ander sfeer mee neerzetten. Ook kun je ervoor kiezen om verlichting aan te schaffen die je kunt dimmen. Overdag heb je dan lekker veel functioneel licht, ’s avonds bij een etentje dim je het licht en zorg je juist weer voor een intieme sfeer. Ideaal toch?

Plisségordijnen

Gordijnen zijn een onderdeel van het interieur, waar mensen vaak als eerste naar kijken als ze binnenkomen. Als je van stijlvolle gordijnen houdt, die ook nog eens praktisch zijn, is het aan te raden om te gaan voor plisségordijnen. Het bijzondere van deze gordijnen zit in de plooi in de stof. Als je dit gordijn opentrekt, dan vouwt deze zich als een harmonica op. Chique gordijnen dus, die je interieur een nieuwe impuls kunnen geven. Heb je een klein raampje waar je een nieuw gordijn voor nodig hebt? Kies dan voor een plisségordijntje, hiermee voeg je stijl en klasse toe aan je inrichting! Deze gordijnen zijn ook nog eens voordelig, dus je bent ook nog eens goedkoop uit!