Wat zijn de voordelen van een NVM makelaar?

Wat zijn de voordelen van een NVM makelaar?

Ben je van plan om je huis te gaan verkopen, of wil je juist een huis aankopen? Let dan goed op, want de huizenmarkt is op dit moment erg onrustig; de prijzen zijn hoog en het aanbod is schaars. Dit zou er nog weleens voor kunnen zorgen dat je te snel je huis verkoopt of juist een nieuw huis aankoopt. Het aan- en verkopen van een huis is een grote stap in je leven waar veel geld mee gemoeid is. Reden te meer om hier een NVM makelaar bij te betrekken, waar je op kunt bouwen. Waarom dat een verstandige keuze is? Je leest het hieronder!

Kennis

Zelfstandig opereren op de huizenmarkt lijkt aantrekkelijk, toch is het erg risicovol. Doordat je waarschijnlijk niet genoeg kennis hebt van het aan- en verkopen van huizen kan een klein foutje snel gemaakt zijn. In dit geval kan een klein foutje heel veel geld kosten. De NVM makelaar is goed opgeleid en houdt jaarlijks zijn kennis op peil in de vorm van cursussen. Dit is hij zelfs verplicht om te doen om te voldoen aan de strenge NVM eisen die er worden gesteld om NVM makelaar te mogen zijn. Bovendien kent hij de markt en kan hij je voorzien van gedegen, professioneel advies.

Netwerk

De NVM makelaar heeft de beschikking over een enorm netwerk. Denk hierbij aan andere NVM makelaars, notarissen en taxateurs. Op het moment dat je bijvoorbeeld naar een specifiek huis op zoek bent, is de kans groot dat de NVM makelaar je hierbij kan helpen. De NVM-makelaar zal bijvoorbeeld andere NVM makelaars contacten dat je naar dit specifieke huis op zoek bent. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook beschikken over het aanbod van huizen die in de ‘stille verkoop’ staan. Snel een taxateur nodig? De NVM makelaar kan dit voor je verzorgen. Op zoek naar een adequate notaris? De NVM makelaar helpt je snel.

Tips

Een NVM makelaar weet wat er belangrijk is bij het aan- en verkoopproces van een woning. Als je jouw huis bijvoorbeeld gaat verkopen, weet de NVM makelaar precies hoe je dat het beste kunt doen. Met als doel om er zoveel mogelijk geld voor te krijgen natuurlijk! Denk hierbij aan hoe je het beste je huis kunt fotograferen om deze zo goed mogelijk op Funda te kunnen zetten. Ook als er kijkers komen, kan de NVM makelaar je voorzien van goede tips. Ideaal toch?