Wat te doen in Denemarken? Wij hebben 5 tips voor je!

Wat te doen in Denemarken? Wij hebben 5 tips voor je!

Denemarken is een bijzonder land, met relatief weinig inwoners en prachtige natuur. Je vindt er prachtige kustlijnen, indrukwekkende cultuur en je kunt er fantastisch wandelen. Het land heeft een hoge levensstandaard, waardoor je er prima terecht kunt voor een goed verzorgde vakantie. Ben je van plan om naar Denemarken op vakantie te gaan en wil je weten wat je in dit land zeker niet mag missen? Wij hebben 5 tips voor je, die jouw trip naar dit fantastische land onvergetelijk zullen maken!

De Deense wadden

Inwoners Denemarken zijn er al niet veel en op de Deense Wadden ga je er zeker niet veel tegenkomen! In het waddengebied vind je prachtig natuur, een wilde zee en heel veel verschillende vogels. Ook in Denemarken kun je - als je geluk hebt - zeehonden spotten. Het is zeker de moeite waard om hiernaartoe te gaan!

Kopenhagen

Deze stad heeft alles in zich wat een vakantie bijzonder maakt; je kunt er heerlijk eten, shoppen en veel bezichtigen. De leuke kleurrijke huisjes aan het water bijvoorbeeld, zijn erg leuk om te zien, maar je kunt er ook heerlijk genieten van een lekkere lunch of diner aan het water. Ook de bijzondere gebouwen in de binnenstad, zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Odense

De sprookjesschrijver Hans Christian Andersen is geboren in Odense. Je kunt hier dan ook een bezoek brengen aan het museum dat over hem gaat. Ook het geboortehuis van de schrijver, kun je hier bezichtigen. Iets bijzonders zien? Maak dan een wandeling over de Byens Bro brug, een onder architectuur gebouwde brug die zeker het bezichtigen waard is!

Eiland Funen

Hou je van natuur? Lekker wandelen tussen de groene heuvels? Picknicken op een verlaten strand? Het kan allemaal op het eiland Funen! Je vindt op dit eiland ook een prachtig slot uit de twaalfde eeuw, ook kun je hier het bijzondere vissersdorpje Faaborg bezoeken. De moeite waard als je houdt van historie, lekker eten en je kunt ook nog eens een bezoek brengen aan een gevangenismuseum. De moeite waard dus om naar toe te gaan!

LEGOLAND

Heb je kinderen die dol zijn op Lego? Of heb je hier zelf vroeger uren meegespeeld en ben je hier stiekem nog steeds dol op? Ga dan zeker naar LEGOLAND, te vinden in de stad Billund. Naast LEGOLAND, kun je in Billund ook nog naar het teddyberenmuseum en vind je er een prachtig waterpretpark. Dat wordt puur genieten in Denemarken! Wil je nog meer weten over Denemarken of over andere landen? Bezoek dan eens de website Landenexpert