Waar kan een aankoopmakelaar mee helpen?

Waar kan een aankoopmakelaar mee helpen?

Een aankoopmakelaar in Amsterdam ontzorgt je tijdens het hele aankoopproces. Een makelaar maakt het stukken gemakkelijker om een woning te vinden en een bod te doen. Vaak levert een makelaar ook een betere prijs op. Daarnaast kan de makelaar mee gaan met een bezichtiging of adviseren over het koopcontract. Een aankoopmakelaar Amsterdam kan je inschakelen op verschillende momenten in het koopproces en voor verschillende opdrachten:

Bij het zoeken van een huis

Momenteel is er sprake van een oververhitte woningmarkt in Amsterdam. Een aankoopmakelaar van Linger OG kan je helpen bij het vinden een huis in Amsterdam. Laat een makelaar een woning voor je zoeken aan de hand van je eigen woonwensen.

Tevens kan een aankoopmakelaar meedenken over het soort woning en waar deze te vinden is voor een betaalbare prijs. Dit zou bijvoorbeeld in een randgemeente kunnen zijn waar je zelf in eerste instantie niet aan denkt.

Woning bezichtigen

Bij het bezichtigen van een woning is het raadzaam om je te laten helpen door een aankoopmakelaar. De verkoper of verkoopmakelaar weet dat je serieus bent over het kopen van de woning als je samen met een aankoopmakelaar een huis gaat bezichtigen. Daarnaast let de makelaar op andere zaken met betrekking op de woning dan je zelf zou doen zoals; isolatie, asbest, bouwkundige staat, funderingsproblemen, omgeving en reeds geplande of uitgevoerde verbouwingen.

Advies op diverse gebieden

Als je al een woning hebt gevonden maar twijfelt nog over bepaalde zaken zoals; ontwikkelingen in de buurt, hoe je het beste moet onderhandelen of advies over het koopcontract. Een aankoopmakelaar Amsterdam van Linger OG kan je hierbij adviseren. Zo ben jij in staat de juiste beslissing te maken.

Onderhandelen over de prijs

De aankoopmakelaars van Linger OG hebben veel ervaring met onderhandelingen over huizenprijzen. Ook kan een aankoopmakelaar Amsterdam een goede strategie met je bepalen en ervoor zorgen dat je niet méér voor het huis betaalt dan je van plan was, dan financieel haalbaar is, of dan dat het waard is.

Op sommige plekken is de huidige woningmarkt zó overspannen dat je er zonder aankoopmakelaar niet tussenkomt.

Welke voordelen biedt een aankoopmakelaar Amsterdam?

- Allereerst bepalen wij, in samenspraak met jou als koper, de strategie om de woning te kunnen kopen.

- Kennis van de Amsterdamse huizenmarkt en lokale regelgeving.

- Inspectie van de bouwkundige staat van jouw droomwoning.

- Advies over noodzakelijkheid bouwkundige keuring.

- Ontbindende voorwaarden, speciale clausules en boetebedingen die in het koopcontract zijn opgenomen.

- Een aankoopmakelaar heeft goed inzicht in de recente verkopen in de omgeving. 

- Controle van het (voorlopig) koopcontract. 

- Begeleiding bij de inspectie voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt.

- De mogelijkheid tot een woning taxatie Amsterdam

- Het emotieloos onderhandelen van een aankoopmakelaar kan ervoor zorgen dat je een lagere koopsom weet te bereiken.