Van rituelen tot therapie: hoe kristallen worden gebruikt om goede energie aan te trekken

Van rituelen tot therapie: hoe kristallen worden gebruikt om goede energie aan te trekken

Kristallen, die al duizenden jaren door de natuur worden voortgebracht, worden in de moderne tijd gebruikt in rituelen voor zelfzorg, bescherming en zelfs in therapeutische processen. Er zijn vele soorten kristallen en ze moeten worden gebruikt naargelang de vibraties die je wilt aantrekken. Het zijn opslagplaatsen van energie en katalysatoren, die kunnen inwerken op gezondheid en welzijn.

De eigenschappen van deze energiestenen variëren naargelang hun soort en oorsprong. Groene kristallen hebben bijvoorbeeld genezende krachten, terwijl donkere stenen alle soorten energie absorberen en geschikt zijn voor gebruik in de huiskamer. Meer info kan je vinden bij websites als KristallenGids.be, bijvoorbeeld.

De kristallen van energie voorzien

Alvorens deze stenen te gebruiken, moeten ze worden schoongemaakt en van energie voorzien. Kwarts kristallen en andere stenen slaan trillingen op. Deze trillingen kunnen afkomstig zijn van de fysieke omgeving, maar ook van mensen, gevoelens, emoties, gedachten, lichamelijk contact enz.

Deze trillingen kunnen mensen beïnvloeden die ermee in contact komen. Daarom is het belangrijk dat, wanneer wij een kristal kopen, wij het reinigen alvorens het te gebruiken.

De eenvoudigste manier om de kristallen schoon te maken is ze onder stromend kraanwater af te wassen en ze vervolgens te weken in een oplossing van water en zeezout. Na een periode van 24 uur moet het kristal uit deze container worden gehaald en opnieuw onder stromend water worden gespoeld. Na dit proces kan de steen ook onder het zonlicht worden geplaatst, bij voorkeur vóór 10 uur 's morgens, gedurende ongeveer 30 minuten.

Trilling

Kennis van de eigenschappen van elk kristal is de sleutel tot het aantrekken van de juiste vibratie die je wenst, om ook het aantrekken van energieën die niet heilzaam zijn voor het lichaam te vermijden.

Sommige kristallen kunnen onze energie veranderen. Als we ze in het lichaam brengen, (moeten we) het gebruik van hematiet, de zwarte stenen en zelfs amethist vermijden, omdat die je energie regulariseren, ze transmuteren. Als je een goede energie hebt, zal het transmuteren, dus we gebruiken deze stenen niet constant in het lichaam. We kunnen ze bij ons dragen, een oorbel dragen, een halsketting, maar zodra ze hun werk doen, haal je ze van het lichaam.

Bekijk hieronder de belangrijkste kristallen en hun eigenschappen!

Wit Kwarts

Witte kwarts kan voor elk doel worden gebruikt. Het is een kristal dat door zijn geometrische vorm energie kan concentreren en verdelen onder de mensen die ermee omgaan. Witte kwarts intensiveert en geleidt ook energie tijdens zijn channeling.

Amethist

De amethist is een kristal dat werkt in het creatieve proces, de stofwisseling, het geheugen en de angst, en dat in staat is het lichaam en de vibraties van degenen die het hebben te zuiveren. Deze steensoort werkt ook in op het immuunsysteem en het zenuwstelsel, en beïnvloedt vooral het zesde en het zevende chakra, respectievelijk het frontale en het coronaire chakra.

Rozenkwarts

Het is een steen die vaak in het hartchakra wordt gebruikt. Rozenkwarts werkt op het emotionele vlak en zorgt voor vrede en harmonie. Het werkt in het hart, de bloedsomloop en de voortplantingsorganen en helpt de liefdesenergieën op elkaar af te stemmen.

Groene Kwarts

Omdat het een groene steen is, heeft dit type kristal helende krachten. Groene kwarts werkt in op het fysieke en emotionele evenwicht en kan gebruikt worden in tijden van slijtage van het lichaam en de emoties. Het kan ook helpen onderdrukte gevoelens te neutraliseren.