Paracord is geschikt om diverse producten van te knutselen

Paracord is geschikt om diverse producten van te knutselen

Vrijwel iedereen heeft wel een hobby. Er zijn tal van verschillende hobby’s waar je uit kan kiezen en veel populaire hobby’s van de Nederlandse bevolking hebben te maken met creativiteit en zogenaamd doe-het-zelven. Dit kan gaan van tuinieren tot lekker klussen of het maken van kleding of sieraden. Een van de materialen dat sinds een aantal jaren zeer populair is geworden en voor veel mensen een hobby is geworden, is paracord.

Paracord is een samensmelting van het Franse woord parachute en het Engelse woord cord, koord betekent. Paracord werd vroeger dan ook vooral gebruikt als onderdeel van parachutes. Tegenwoordig wordt paracord niet meer gebruikt voor de productie van parachutes, maar is het nog volop verkrijgbaar en uitgegroeid tot een van de populairste hobby artikelen van dit moment. Het aantal producten dat je van dit materiaal kan maken is zeer variërend.

Paracord is uitermate geschikt vanwege de kleur en de sterkte van het materiaal

Paracord is niet voor niet zo populair geworden en heeft een aantal eigenschappen die dit materiaal ontzettend interessant maken voor verschillende doeleinden en producten. Paracord bestaat uit zeer dunne nylondraden die in elkaar zijn verweven. Het materiaal is oersterk en daarnaast ook zeer duurzaam. Paracord is zeer goed bestand tegen weer en wind en wordt bijvoorbeeld niet in kleur en kwaliteit aangetast door regen of water.

Deze eigenschap maakt paracord zeer geschikt voor verschillende dierenaccesoires als bijvoorbeeld een hondenriem of halsband. Er is ook paracord in fluorescerende kleuren beschikbaar wat ook veel gebruikt wordt voor huisdier accessoires, omdat je hiermee in de schemering en in het donker je huisdier beter kan zien.

Het internet staat vol inspiratie en tips over knutselen met paracord

Het internet heeft een belangrijke rol gespeeld de afgelopen jaren met betrekking tot het gebruik van paracord als hobbyartikel. Er zijn verschillende websites gewijd aan paracord die boordevol met inspiratie staan en ook diverse video’s bevatten met instructies over het produceren van verschillende producten als sieraden en sleutelhangers met een paracord set.

Op diverse forums voor hobbyisten worden bovendien tal van tips en ervaring gedeeld tussen creatieveling. Uiteraard zijn er diverse webshops te vinden die ene uitgebreid aanbod bieden van verschillende soorten paracord. Het feit dat paracord in dusdanig veel kleuren beschikbaar is en daarnaast ook zeer toegankelijk is in de prijs draagt ook bij aan de populariteit van het product.