Matrasbeschermer of molton? Dit moet je weten!

Matrasbeschermer of molton? Dit moet je weten!

Matrasbeschermers, wat zijn het?

Een matras kan best een dure aankoop zijn, daarom wil je er het liefst zo lang mogelijk mee doen. Je kan de levensduur van je matras verlengen door gebruik te maken van een matrasbeschermer. Met een matrasbeschermer ga je slijtage tegen en blijft de ventilatie van je matras optimaal. 

Een matrasbeschermer is ook een stuk makkelijker schoon te maken dan het matras zelf, hierdoor houd je het matras ook langer schoon en fris. 

Waarom bescherm je je matras

Je matras beschermen heeft ook voordelen voor je gezondheid. Per nacht verliest de mens gemiddeld een kwart tot een liter vocht. Dit vocht kan in jouw matras gaan trekken. Als dit vervolgens gecombineerd wordt met jouw lichaamswarmte elke nacht creeër je de ideale leefomgeving voor bacteriën en schimmels. Dit kan leiden tot klachten als diarree of andere infecties. Ook kunnen deze bacteriën en schimmels zorgen voor een ongewenste geur. 

Met een goede matrasbeschermer die waterdicht is voorkom je dat het vocht in je matras trekt en kunnen de bacteriën en schimmels daar niet leven. 

Het verschil tussen een molton en een matrasbeschermer

Een molton en matrasbeschermers worden vaak door elkaar gehaald. Een molton leg je onder het hoeslaken van jouw matras, dit zorgt ervoor dat er geen vocht en transpiratie in je matras kan trekken waardoor je geen last krijgt van bacteriën en schimmels. Een molton heeft ook warmte regulerende eigenschappen waardoor je het in de winter lekker warm blijft houden tijdens het slapen.

Een matrasbeschermer wordt meestal onder de molton gelegd als bescherming tegen vocht en vuil, of het wordt tussen het matras en de bedbodem gelegd om het matras te beschermen tegen slijtage en schuren. Er zijn ook matrasbeschermers die je als een hoes volledig om het matras heen kan doen zodat je zowel de boven- als onderkant van je matras kan beschermen. 

Zowel de matrasbeschermer als de molton kun je makkelijker regelmatig wassen en reinigen dan het matras zelf. Hierdoor blijft jouw matras hygiënisch, fris en behoudt het een optimale ventilatie.

Het is wel zo een hygiënisch en schoon gevoel, naast dat uw matras beschermen een goed initiatief is voor uw portemonnee. Een goed matras is een serieuze aankoop, waar u jaren van kunt genieten.