Kussensloop belangrijk voor je slaapervaring?

Kussensloop belangrijk voor je slaapervaring?

Naast dat een kussensloop mooi kan zijn voor de sfeer in je kamer, is het ook belangrijk voor de hygiëne. Het beschermt je slaapkussen en je kan de kussenovertrek altijd makkelijk omruilen en wassen. Net als bij de andere beddengoed artikelen, zijn er ook verschillende soorten kussenslopen met verschillende voor- en nadelen. Aangezien je gezicht en haar heel veel in contact zijn met je kussensloop is het dus belangrijk dat je kussensloop is gemaakt van een goede stof die goed is voor je huid, haar én lekker aanvoelt.

De ideale keuze: een satijnen kussensloop

Een satijnen kussensloop heeft heel veel voordelen. Naast dat het er gewoon heel mooi en luxe uitziet, is een satijnen kussensloop ook hypoallergeen. De stof is namelijk heel erg dicht geweven en is daarom geschikt om huisstofmijt en schimmels af te stoten. 

Een satijnen kussensloop is ook ideaal voor ontspanning. Door het zachte, gladde gevoel kan jij na een lange vermoeiende dag heerlijk ontspannen. 

In tegenstelling tot andere textielsoorten komt satijn heel weinig in aanraking met chemicaliën. Satijn wordt namelijk alleen gemaakt met water. Het voordeel hiervan is dus dat je jezelf minder blootstelt aan chemische stoffen als je gebruik maakt van een satijnen kussensloop. Ook is het product anti-statisch en brand het niet makkelijk, hierdoor is het dus extra veilig.

Doordat een satijn zo glad is wordt jij ook niet meer wakker met strepen op je gezicht die je misschien wel zou kunnen krijgen als je kussensloop van een andere soort stof is gemaakt.

Naast alle voordelen voor je gezicht heeft een satijnen kussensloop ook voordelen voor je haar. Door gebruik te maken van een satijnen kussensloop is wakker worden met extreem pluizig en droog haar verleden tijd. Een satijnen kussensloop absorbeert geen vocht zoals bijvoorbeeld een katoenen kussensloop. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën worden vastgehouden in jouw haar. Dat is voordelig voor alle soorten haartypes.

Kussenslopen in andere afmetingen en in verschillende designs, stofsoorten en kleuren zijn ook volop online te vinden. Hieronder treft u de verschillende afmetingen van kussenslopen in verschillende maten:

40x40

80x80

60x70

40x60

50x70

40x80

110x15

Veel maten zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Elk materiaal heeft haar voordelige eigenschappen en minder voordelige bijkomstigheden.