Waarom zijn 'Gun metal keukenkranen' zo populair?

Waarom zijn 'Gun metal keukenkranen' zo populair?

Op het gebied van sanitair en kranen is een trend gaande: gunmetal. Het is steeds populairder aan het worden. Bijvoorbeeld in badkamers, waarin steeds meer gebruik wordt gemaakt van een gunmetal inbouwset. Maar ook in het toilet of in de keuken zien we deze ontwikkeling terreinwinst boeken. Het heeft een stoere uitstraling en past in veel eigentijdse interieurs. Maar wat is gunmetal precies en hoe komt het dat het zo gewild is?

G-metaal

Gunmetal is een soort brons en wordt g-metaal genoemd. Het woordje ‘gun’ verwijst naar de munitie voor wapens, die vroeger werd vervaardigd uit dit materiaal. Tegenwoordig wordt gunmetal hier niet meer voor gebruikt. Wel is het een enorm sterk metaal, dat vooral nog wordt toegepast voor: tandwielen, kleppen, lagers, pomponderdelen en fittingen. Door de jaren heen is gunmetal veranderd qua samenstelling en bestaat het nu grotendeels uit koper (88 procent). Toch heeft het niet de kleur van koper, dit komt doordat het nog een toevoeging heeft van tin (10 procent) en zink (2 procent). Deze twee toevoegingen bepalen de donkergrijze tint.

Unieke eigenschappen en voordelen

Gunmetal kent veel toepassingen en is zeer geschikt als keukenkraan. Het metaal is bestand tegen corrosie. Corrosie is een aantasting van het materiaal, als gevolg van een natuurlijke, chemische reactie. Meestal door oxidatie. Hierdoor krijgt bijvoorbeeld koper een groene laag en ijzer gaat roesten. Gunmetal is oersterk en wordt niet aangetast. Het matcht perfect met diverse kleuren en stijlen. Een groot voordeel is dat het krasbestendig is en dat vingerafdrukken onzichtbaar zijn op dit metaal. Evenals watermerken, kalk- en zeepresten. Bovenal heeft het een stoere, moderne uitstraling.

Luxe uitstraling en toch goedkoop sanitair

Gunmetal keukenkranen ogen niet alleen heel mooi en luxe, ze bieden ook veel gebruiksgemak en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Vervaardigd uit RVS (roestvrijstaal) en met een duurzame coating. Het geeft uw keuken een bijzondere aanblik. Bekijk het aanbod goedkoop sanitair en bestel vandaag nog deze unieke, prachtige keukenkraan.

Shop jouw kraan online

Steeds meer consumenten shoppen hun sanitair online. Overweeg je zelf online te bestellen? Let wel even op keurmerken en recensies. Ook veilige betaalmethoden zoals iDeal dragen bij aan een veilige bestelomgeving. Wantrouw je een webshop en kun je geen recensies of keurmerken vinden? Overweeg dan je bestelling elders te plaatsen of shop in een fysieke winkel.