Juridische bijstand bij een echtscheiding

Juridische bijstand bij een echtscheiding

Een echtscheiding is meestal een emotionele tijd terwijl er tijdens diezelfde periode belangrijke juridische zaken geregeld dienen te worden. Juridische bijstand van een ervaren en integere echtscheidingsadvocaat, die u van professioneel juridisch advies kan voorzien, is hierbij raadzaam. Een scheidingsadvocaat beschikt over ruime kennis van het rechtssysteem. Dit stelt de echtscheidingsadvocaat ook in staat om de gemaakte afspraken op de correcte wijze vast te leggen in een echtscheidingsconvenant.

Echtscheidingsconvenant

Goede afspraken zijn belangrijk omdat u zo een goede basis legt voor de toekomst. Deze afspraken legt u samen met uw (ex-)partner vast in het echtscheidingsconvenant. Op het moment dat u besluit te gaan scheiden zijn er veel zaken die behandeld moeten worden, zoals: alimentatie, ouderschapsplan, verdeling van bezittingen, pensioen en woning. Een echtscheidingsadvocaat kan ervoor zorgen dat uw belangen op de juiste manier behartigd worden.

Scheiden met kinderen

Het belang van de kinderen moet tijdens een scheiding altijd voorop staan. Het is namelijk ook verplicht om afspraken over bijvoorbeeld ouderlijk gezag, omgang en woonsituatie te maken in een zogeheten ouderschapsplan. In dit ouderschapsplan worden afspraken vastgelegd over de wijze waarop ouders elkaar betrekken bij de kinderen en over de verdeling van zorg- en opvoedingstaken. Tevens staat in een ouderschapsplan hoe de financiën met betrekking tot de kinderen geregeld worden. Een echtscheidingsadvocaat Den Bosch of mediator van Echtscheidingsrechtadvocaten.nl kan u hierbij van juridisch advies voorzien.

De voorkeur bij een scheiding met kinderen gaat meestal uit naar co-ouderschap, omdat de kinderen dan bij beide ouders zullen wonen. De kosten voor de opvoeding zullen dan in de meeste gevallen gedeeld worden door beide ouders. Ook hierbij zijn duidelijke afspraken en goede communicatie erg belangrijk.

Wat kost een echtscheiding?

Er zijn enkele factoren die de kosten van een scheiding bepalen namelijk de scheidingsmethode of scheidingsdeskundige die u kiest, de complexiteit van de echtscheiding en de mate van onenigheid tussen de partners. Een makkelijke scheiding kost ongeveer rond de €750. Mocht de scheiding niet makkelijk verlopen dan dient u rekening te houden met een bedrag tussen de €1500 en €3000.

Echtscheidingsadvocaten Noord-Brabant

Gaat u scheiden en woont u in Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Etten-Leur, Helmond, Oosterhout, Oss, Roosendaal, Tilburg, Veldhoven, Waalwijk, Weert of een andere plaats in Noord-Brabant? Neem direct contact op voor juridische bijstand bij een scheiding van echtscheidingsadvocaten via Echtscheidingsrechtadvocaten.nl.