Hoe ziet een sessie er bij een psychologe uit?

Hoe ziet een sessie er bij een psychologe uit?

Een psycholoog kan je bij veel klachten helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan relatieproblemen, trauma’s of angsten. Ook als je regelmatig somber bent of depressief, kan een psycholoog je hierbij hulp bieden. Zou jij het fijn vinden om van je klachten af te komen, maar vind je het ook wel weer spannend om naar een psycholoog te gaan? Dat is nergens voor nodig, een psycholoog is er om jou te helpen en zal dit altijd op een persoonlijke, discrete manier doen. Benieuwd hoe een sessie eruitziet bij een psycholoog? Je leest het hieronder!

Intake

Voordat de behandeling daadwerkelijk start, is er eerst een intakegesprek. In dit gesprek kun je kennismaken met de psycholoog en kijken of er een goede klik is. In dit gesprek worden ook jouw specifieke klachten besproken. Een psycholoog heeft een breed vakgebied, je kunt er dan ook terecht voor uiteenlopende klachten. Denk hierbij ook aan slaapproblemen, stress of futloosheid. Als er een juiste klik is en de klachten zijn in beeld gebracht, kan er een behandelplan worden opgesteld.

De sessies

De therapie die volgt, bestaat voornamelijk uit gesprekken voeren. Hierin wordt specifiek ingegaan op de klachten die je hebt en waar deze vandaan komen. Hierbij luistert de psycholoog goed naar wat je zegt, maar let ook op je lichaamstaal. Ook de emoties die hierbij loskomen, worden meegenomen in de behandeling. Een sessie bij een psycholoog bestaat ook veel uit het beantwoorden van vragen die de psycholoog stelt. De antwoorden op deze vragen geven een beeld van de klachten en de omstandigheden. Door steeds dieper in te gaan op de klachten ontstaan er oplossingen, waarmee de klachten verminderd kunnen worden of zelfs helemaal kunnen verdwijnen.

Professioneel

Sessies bij een psycholoog zijn altijd professioneel, waarbij geheimhouding is gegarandeerd. Op zoek naar een psycholoog in Doetinchem? Meld je aan en los je problemen op! Je zult merken dat je professioneel en betrokken wordt ontvangen. Jouw klachten zijn niet gek of onoplosbaar. Het tegenovergestelde is juist waar; ieder mens heeft zijn/haar klachten, dus raar zijn die van jou ook niet. Daarnaast zul je merken dat gesprekken voeren met een psycholoog je verlichting brengt en oplossingen. Gun jezelf een beter leven en ga actief aan de slag met je klachten, op naar nieuw levensgeluk!