As uitstrooien?

As uitstrooien?

In deze blogpost vertellen we je alles over as uitstrooien. Waarom willen mensen dit? Wat zijn de mogelijkheden? En waar moet je op letten als je as wilt uitstrooien?

Uitstrooien as

Het uitstrooien van na de crematie is een mogelijkheid die veel mensen kiezen. Het uitstrooien van de as is een fijne manier om afscheid te nemen en het geeft je ook het gevoel dat je dichter bij de overledene bent. Als je kiest voor as uitstrooien moet je wel goed nadenken over de plek. Want waar uitstrooi je de as? Er zijn speciale uitvaartvelden, maar je mag de as ook uitstrooien in het bos of op het strand. Als je kiest voor uitstrooien in het bos, moet je wel toestemming vragen aan de eigenaar van het bos. Als je wilt uitstrooien op een uitvaartveld dan moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente. Als je kiest voor uitstrooien op het strand, moet je uitzoeken of dit is toegestaan. As strooien uit een vliegtuig is ook een mogelijkheid, maar dit is wel heel erg duur.

Uitvaartverzekering

Als je kiest voor as uitstrooien, dan kun je dit meenemen in je uitvaartverzekering. Heb je een dure wens, zoals het uitstrooien van je as uit een vliegtuig, dan kun je dit ook meenemen. Zo komen de nabestaanden niet voor hoge kosten staan. Voordelen van een uitvaartverzekering zijn dat je nabestaanden niet voor hoge kosten komen te staan en dat je zelf ook alvast alles geregeld hebt. Je uitvaartverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat je uitvaart wordt betaald. Er zijn verschillende uitvaartverzekeringen en je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartpolis af te sluiten bij je levensverzekering. Zo weet je zeker dat alles geregeld is. Een prima plek om een uitvaartverzekering is uitvaartplein.com, hier kun je een goede uitvaartverzekering afsluiten, tegen een scherpe premie, ideaal toch?

As uitstrooien boete

Er zijn mensen die denken dat uitstrooien van as altijd mag, maar dit is niet waar. Als je de as uitstrooit op een plek waar dit niet mag, kun je een boete krijgen. Het uitstrooien van as is namelijk beschermd door de wet. Dit betekent dat je toestemming moet hebben van de eigenaar van de grond waar je uitstrooit. Als je toch uitstrooit op een plek waar dit niet mag, kan je een boete krijgen van 395 euro. Dit is de maximumboete die je kan krijgen voor het uitstrooien van as zonder toestemming.