Hoe is het om te werken in de horeca?

Hoe is het om te werken in de horeca?

Ga je weleens uit eten en kun je dan erg genieten van alles wat er om je heen gebeurt? Van de bediening, de koks in de keuken en van de gasten om je heen die stralen? Dan is werken in de horeca misschien wel iets voor jou! Voordat je gaat solliciteren ergens , is het wel zo verstandig om jezelf vooraf te verdiepen in wat er zoal bij komt kijken, bij werken in de horeca. Benieuwd wat de voordelen en nadelen zijn van werken in deze branche? Hieronder kun je die lezen!

Voordelen

Wil je graag veel geld verdienen en ben je bereid om hier hard voor te werken? Dan is de horeca zeker een branche waarin je zult passen. Doordat horeca meestal te maken heeft met pieken en dalen, kun je dus in piektijden veel uren maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een strandtent waar je zou kunnen werken in de zomer. Juist in de zomer is het hier natuurlijk extra druk, als je ook nog eens bereid bent om lange dagen te maken, dan kun je hier echt wel veel geld verdienen. In de horeca moet vaak wel hard gewerkt worden, dat betekent; stevig doorlopen als je bijvoorbeeld in de bediening loopt. Veel mensen vinden hard werken juist wel fijn, dan vliegen de uren voorbij en ’s avonds hoef je niet meer naar de sportschool. Een ander voordeel van werken in de horeca, is dat het goed op je CV staat. Als je ergens gaat solliciteren, dan zal dit zeker als positief worden gezien. Ze weten in ieder geval zeker, dat je iemand bent, die van aanpakken houdt. Laatste voordeel, die we graag nog even willen noemen, is dat je in de horeca veel mensen leert kennen. Natuurlijk je collega’s, maar je kunt ook met vaste klanten een band opbouwen. Ideaal als je van mensen houdt!

Nadelen

Als je werkt in de horeca, zal dit normaal gesproken ook veel ’s avonds en in het weekend zijn. Dit betekent dat je op die momenten zelf niet naar een restaurant of bar kunt gaan. Je werkt, wanneer andere mensen uitgaan. Aan de andere kant zien veel horecamedewerkers werken in de horeca ook als uitgaan, dus voor veel mensen in de horeca is dit helemaal geen probleem. Ook de onregelmatige werktijden en wisselende planningen, worden door medewerkers gezien als een nadeel. Echt carrière maken in de horeca is lastig, natuurlijk kun je wel leidinggevende worden, maar echt veel doorgroeimogelijkheden heb je bij een gemiddeld horecabedrijf niet.

Meer informatie

Vanaf welke leeftijd mag je werken? Het antwoord op deze vraag en nog veel meer vragen, kun je vinden op de website Blogging Business. Hier kun je veel informatie vinden over verschillende branches, beroepen en bedrijven. Handig als je bijna gaat werken en wilt weten wat er nu eigenlijk het beste bij jou past. Altijd handig, zo'n website!