Dit zijn de handige functies van Maps

Dit zijn de handige functies van Maps

Wie kent het niet, de navigatie app van Google. We hebben het allemaal weleens gebruikt voor ons werk of vakantie. Of plaatsen die je nog niet kent. Vroeger was je druk met een papieren routekaart, maar tegenwoordig heb je al deze informatie bij de hand. De Google Maps routeplanner maakt een route voor met de auto, fiets OV of lopend. Het is onmisbaar tijdens je vakantie, want het helpt je van A naar B. Er zijn veel voordelen en mogelijkheden waarom je de navigatie-app zou moeten gebruiken.

Google Maps is eenvoudig te gebruiken op je iOS of Android telefoon. Het werkt in principe hetzelfde als op de computer. Je geeft een vertrekpunt en een bestemming in. Vervolgens krijg je meerdere route opties waaruit je kunt kiezen. Om gebruik te maken van de navigatie heb je alleen een internetverbinding nodig. Sinds kort kun je het ook offline gebruiken. Zo bespaar je ook op de databundel van je abonnement. De gratis app is natuurlijk meer dan alleen een digitale routekaart. Natuurlijk kun je ook zonder de app de digitale routekaart gebruiken. Ga simpelweg naar de website van Maps en de rest gaat vanzelf. Links vul je een vertrekpunt en bestemming in en je krijgt direct een route te zien. Het voordeel van Maps is dat je toegang hebt tot live verkeerinformatie. Hierbij wordt aangegeven hoe druk het is op de route. Zo kun je dus rekening houden of nemen van een andere route.

Restaurants, tankstations en meer

Bij het openen van Maps zie je bovenaan een aantal knopjes die misschien interessant voor je kunnen zijn. Bijvoorbeeld als je op zoekt bent naar een restaurant, boodschappen wilt doen of een tankstation nodig hebt. Een overnachting zoeken in de buurt? Ook vinden van een hotel gaat vrij eenvoudig. Is dit alles? Nee, er zijn nog meer handige functies die je onderweg helpen.

Offline functie

Met de offline functie heb je geen internetverbinding nodig. Vooraf kun je een gebied downloaden zodat je zonder internet een route kunt maken. Handig als je geen internet hebt, maar wel behoefte hebt aan een navigatie.

Extra opties

Personaliseer je route met extra opties. Zo kun je aangeven dat je snel- en tolwegen wilt vermijden.

Alternatieven

Maps is niet de enige navigatie-app in de markt. Inmiddels zijn er tal van verschillende bedrijven met een gratis en betaalde app. Een alternatief wat door veel andere gebruikers wordt gebruik is de ANWB routeplanner. Deze gaat iets dieper in op de route. Je kunt zelfs zien hoeveel brandstofkosten je ongeveer kwijt bent.