Bestaan er speciale tafelzeilen voor ronde tafels?

Bestaan er speciale tafelzeilen voor ronde tafels?

Voor degenen die op zoek zijn naar een praktische manier om hun ronde tafel te beschermen, is het gebruik van een rond tafelzeil vaak de beste optie. Maar bestaan er eigenlijk wel speciaal ontworpen tafelzeilen voor ronde tafels?  Ja, er bestaan zeker speciale tafelzeilen voor ronde tafels. Een rond tafelzeil is ontworpen om perfect te passen op jouw ronde eettafel. Ze hebben dus geen rechte randen, maar zijn eerder rondom afgerond om zo beter aan te sluiten op de vorm van uw meubilair. Het gebruik van een speciaal rond tafelzeil heeft diverse voordelen. Allereerst beschermt het je meubilair tegen krassen en andere beschadigingen. Bovendien maakt het jouw eettafel gemakkelijk schoon te houden omdat je simpelweg het tafelzeil kunt afnemen en de tafel blijft schoon.

Hoeveel overhang is mooi bij een tafelzeil?

De lengte van de overhang is belangrijk bij het kiezen van het juiste formaat van een rond tafelzeil. Een goede vuistregel is dat de overhang ongeveer 20-30 centimeter moet overhangen. Dit geeft een elegante uitstraling en zorgt ervoor dat het tafelzeil niet in de weg zit tijdens het eten. Vindt jij 20-30 centimeter overhang te veel of te weinig? Doe vooral wat je zelf mooi vindt zodat je kunt genieten van een mooie bedekte tafel. Er zijn namelijk geen vaste regels hoeveel overhang je precies moet hebben. Dit is echt iets wat bepaald wordt door eigen smaak.

Zijn tafelzeilen oubollig?

Vroeger werden tafelzeilen vaak gezien als oubollig en ouderwets. Maar tegenwoordig zijn er veel moderne ontwerpen beschikbaar die jouw eettafel kunnen opfleuren zonder afbreuk te doen aan je interieur. De meest verkochte soort materiaal is toch wel een pvc-tafelzeil. Die zijn namelijk gemakkelijk schoon te maken zijn. Bovendien zijn er talloze kleuren en patronen beschikbaar die passen bij elk type interieur. Wil je naast je tafel ook je tafelzeil beschermen tijdens het eten? Een leuk idee is om hier nog een extra tafelzeil voor te bestellen die erbij past. Je kunt deze dan zo snijden als placemat. Zo heb je een uniek ontwerp op je tafel liggen! Zowel rond tafelzeil als de placemats zijn dan gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek.