Met deze 3 tips kunnen jouw kinderen zichzelf een uur vermaken

Met deze 3 tips kunnen jouw kinderen zichzelf een uur vermaken

Ken je dat? Je bent druk. Je hebt 2 jonge kinderen om je heen en je weet eigenlijk niet hoe je ondertussen ook de was kunt opvouwen, de keuken kunt schoonmaken en ook nog de hele woonkamer moet stofzuigen? Je hebt eigenlijk precies één uurtje nodig, om alles op orde te krijgen, maar wat kunnen de kinderen zelfstandig doen? Bijgaand vind je drie tips waarmee kinderen zich prima 20 minuten per activiteit kunnen vermaken.

Laat ze even op de iPad spelen

Er zijn veel educatieve spellen te vinden voor de Ipad. Zo heb je bijvoorbeeld de wereld van Nijntje, een eigen app van telekids en honderden puzzelspellen. Door twee leerzame apps te installeren is jouw kind even zelf bezig en leert die toch nog leuke dingen. Wij combineren dit meestal met een minuutje of tien minuten op Youtube. Uiteraard wel de ‘Kids’ versie, want daar kun je als ouder precies bepalen wat jouw kind mag kijken. Wel zo handig, als jij ondertussen de was aan het opvouwen bent. En denk eraan dat je jouw iPad goed beschermt als je de kleine er zelf mee laat spelen. Zo kun je, afhankelijk van jouw tablet verschillende Tablet Cases een iPad Air hoesje kopen.

Televisie kijken

Tegenwoordig zijn er veel verschillende leuke televisie programma’s voor kinderen. Maar ook de programma’s van twintig jaar geleden komen nog regelmatig op de televisie. Denk aan Sesamstraat, de teletubbies en meer. Wil je echt even die keuken poetsen en weet je even niet wat ze moeten doen? Zet de televisie even voor ze aan en ga gauw aan de slag.

Stoepkrijten

Onze laatste en eigenlijk de beste tip is stoepkrijten. Wij als ouders vergaten deze optie eigenlijk bijna altijd en daarom staat die in ons lijstje, in plaats van bellen blazen. Reden? Ze kunnen het zelfstandig doen. Het kan prima in de achtertuin en je kunt zien wat je kinderen aan het doen zijn. Daarnaast is het goed voor de kinderen om lekker in beweging te zijn. Tevens zijn ze lekker creatief bezig en kunnen jullie als gezin de hele week nagenieten van het resultaat. Super leuk toch?