3 redenen waarom de Duitse Herder geschikt is als gezinshond

3 redenen waarom de Duitse Herder geschikt is als gezinshond

Heb je plannen om een Duitse Herder in huis te nemen? En heb je een gezin? Dan is dit een uitstekende keuze! Er zijn namelijk meerdere redenen waarom juist dit ras de ideale gezinshond is. Welke redenen dit zijn? Wij hebben de belangrijkste 3 voor je op een rijtje gezet!

Goed te trainen

De naam zegt natuurlijk al genoeg: de Duitse Herder werd ooit ingezet als herdershond om schapen mee te drijven. Meerdere rassen werden hiervoor uitgeprobeerd, maar de Duitse Herder bleek toch echt over de beste vaardigheden te beschikken. De Duitse Herder bleek goed te trainen, luisterde goed naar de instructies en was loyaal aan zijn baasje. Juist het feit dat een Duitse herder zo goed te trainen is, maakt hem een ideale gezinshond. Tijdens trainingen wordt de hond geleerd wie zijn baasjes zijn en naar welke commando’s hij moet luisteren. Ook kun je ze prima trucjes leren, denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van een poot. Dit vinden kinderen natuurlijk het einde!

Duitse Herders houden van uitdagingen

Hou je van hardlopen? Dol op het maken van wandelingen langs het strand? Vind je het fijn om met het hele gezin balspelletjes te doen? In alle drie gevallen, doet de Duitse Herder graag mee! Die is namelijk dol op rennen, uitjes en balspelletjes. Dit ras heeft heel veel energie, waarbij het belangrijk is dat ze deze energie ook goed kwijt kunnen. Dat kan door het maken van lange wandelingen, of meenemen als je een stukje gaat fietsen. Als de Duitse Herder zijn energie goed kwijt kan, merk je dat meteen in positieve zin aan zijn humeur. Hij is dan vrolijk, aanhankelijk en fijn om erbij te hebben als gezin. Heerlijk toch?

Loyale hond

Een Duitse Herder is loyaal aan zijn baasjes en biedt uitstekende bescherming. Als er een ‘vreemde’ binnenkomt, zal hij altijd kiezen om het gezin te beschermen. Het is dan ook een prima waakhond, ideaal als je bijvoorbeeld afgelegen woont en je gewaarschuwd wilt worden als er onraad is. Er zijn verschillende Duitse Herders als je kijkt naar het uiterlijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hond met kort haar, maar ook de Duitse herder langhaar is erg populair. Voor welke Duitse Herder gaat jullie gezin?