Zorgeloos kamperen met de elektrische auto, is dat mogelijk?

Zorgeloos kamperen met de elektrische auto, is dat mogelijk?

Dat is zeker mogelijk! In zeer korte tijd zijn de laadfaciliteiten sterk toegenomen, zowel langs de snelwegen als op de vakantieparken en campings. Dit betekent voor vakantiegangers met een elektrische auto, dat het steeds leuker en comfortabeler wordt om met de elektrische auto op kampeervakantie te gaan. Hieronder hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet, waarom jij volgend jaar zomer kunt gaan genieten van een zorgeloze kampeervakantie, met de elektrische auto!

Campings met laadpalen

Op zoek naar een camping met oplaadpunt voor EV's? Die ga je zeker vinden, want het aanbod neemt in heel Europa snel toe. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen, om een campingplaats met laadpaal te reserveren. Dit is echt ideaal; als je aankomt kun je meteen je accu opladen, zodat je de volgende morgen al stokbrood kunt halen met een volle accu. Het is ook ideaal als je houdt van dagtochten maken in de regio; iedere ochtend kun je rekenen op een volle accu. Ook voor de reis naar huis terug, is het fijn om te starten met een volle accu. Groot voordeel van een laadpaal op de camping, is dat je ook nog eens stuk minder betaalt voor je stroom dan bijvoorbeeld langs de snelwegen op vakantie. Ga je naar Frankrijk komende zomer? Hier vind je campings in Frankrijk op een kaart, wel zo handig toch?

Meer laadpalen onderweg

Waar je ook naar toegaat op kampeervakantie; je je zult merken dat je op steeds meer plekken je accu kunt opladen. Zowel langs de snelwegen, als erbuiten, nemen het aantal punten nog steeds snel toe. Wil je onderweg ergens overnachten, omdat je de reis liever in twee dagen doet? Kies dan voor een hotel met laadpaal. Deze kun je opnemen in je reisplannen, zodat je weet dat je hier op kunt laden. Het voordeel van een hotel met laadpaal is, dat je de volgende morgen weer kunt starten met een volle accu. Heerlijk idee toch?

Goed voorbereid op weg

Voordat je op reis gaat, is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Dit kun je doen door vooraf in te plannen waar je onderweg wilt gaan laden. Dit kan bij oplaadpunten langs de snelweg zijn, maar dus ook bij het hotel waar je gaat overnachten. Ook is het belangrijk om een campinglaadkabel mee te nemen. Met deze speciale campinglaadkabel weet je zeker dat je altijd je auto op de camping kunt opladen en dat je hier bijvoorbeeld bij aankomst, eerst nog voor op uit moet. Met een campinglaadkabel kan het grote genieten, meteen beginnen!