Zo stel je de perfecte garderobe samen: 3 tips

Zo stel je de perfecte garderobe samen: 3 tips

Sta jij ook elke ochtend uren voor de kledingkast? Lukt het je niet meer om de juiste outfits samen te stellen? Of voel je je eigenlijk nergens meer prettig in? Dan wordt het hoog tijd voor verandering. De juiste outfits geven zelfvertrouwen en zorgen ervoor dat mensen een betere eerste indruk van jou krijgen. Toch vindt niet iedereen het even gemakkelijk om deze outfits samen te stellen. Een fijne garderobe kan gelukkig al heel veel tijd en moeite besparen. Maar hoe stel je de perfecte garderobe samen? Waar moet je aan denken? In dit artikel geven we drie tips. 

Wat heb je nu in je kast hangen? 

Ben jij iemand die regelmatig iets leuks koopt bij thestorewoerden.nl en waarbij de kast inmiddels volledig uitpuilt? En heb je toch het idee dat je niets hebt om te dragen? Dan komt dit vaak juist door een overdaad aan kleding. Als je niet meer weet wat je in de kast hebt hangen, dan lukt het je ook veel minder goed om outfits samen te stellen. 

Daarom is het allereerst belangrijk om meer overzicht te creĆ«ren. Wat heb je op dit moment in je kast hangen? Het kan geen kwaad om eens alles uit de kast te trekken en voor je neer te leggen. Wees kritisch. Welke kleding past niet meer of vind je toch niet prettig om te dragen? Deze zou je kunnen verkopen of kunnen weggeven. Gooi kapotte kleding weg. Op die manier ontstaat er direct meer ruimte in je kast. Bovendien is de kans groot dat je ook ineens weer kledingstukken ontdekt die je kwijt was. 

Nu je weet welke kleding mag blijven en wat weggaat, is het tijd om alvast wat combinaties te maken. Met wat meer overzicht is dit al makkelijker. Hang kleding indien mogelijk altijd al als setje weg. Op die manier bespaar je veel tijd in de ochtend, omdat je van tevoren weet wat bij elkaar past.

Kies kleding op basis van functionaliteit 

Ken je dat? Dat je toch een trend volgt die eigenlijk helemaal niet bij je past? Bijvoorbeeld omdat deze outfits niet geschikt zijn voor jouw dagelijkse activiteiten. Als bezige bij die eigenlijk altijd aan het sporten of aan het werken is, heb je bijvoorbeeld vrij weinig aan allemaal glamour outfits. Een outfitje voor een feest is natuurlijk leuk, maar het overgrote deel moet toch vooral praktisch zijn. 

Bedenk daarom goed hoe jouw alledaagse leven er precies uitziet. Wat doe je op een dag? Welke outfits passen hierbij? Laat je niet leiden door de mening van anderen, maar kies kleding echt op basis van functionaliteit uit. 

Investeer in kwaliteit 

Je hebt een fantastische jump suit gezien. Je bent er dol op, maar de prijs schrikt je af. Bedenk echter goed dat kwalitatieve kleding nou eenmaal met een hoger prijskaartje komt. Voordeel is wel dat deze kleding doorgaans ook veel langer mooi blijft. Met kwaliteitskleding doe je gerust enkele jaren. Maak dus van goedkoop geen duurkoop en investeer in kwaliteit. Op de lange termijn ben je dan goedkoper uit.