Wat zijn de voordelen van een spc vloer?

Wat zijn de voordelen van een spc vloer?

De SPC-vloer, de trouwe opvolger van de welbekende PVC-vloer. Als jij eraan denkt een nieuwe vloer te leggen, is SPC is een goede keus. SPC is een samenstelling van voornamelijk PVC en kalksteen. Zo krijg je een erg stevige kern, waardoor de vloer beter beschermd is tegen krassen en slijtage. Daarnaast zijn er nog vele voordelen gekoppeld aan deze vloer. In dit artikel behandelen we de eigenschappen van SPC-vloeren alsook de voordelen die deze vloer met zich meebrengt.

Gepast voor elke ruimte

Een spc vloer kan zonder onderbreking gelegd worden. Zo is het geschikt voor grotere oppervlakken zoals kantoorruimtes. Daarnaast is de vloer overal te plaatsen. Zo kun je de vloer zelfs over oude vloeren heen leggen. Dat maakt ze erg geschikt voor renovatiewerkzaamheden.

Antislip en waterbestendig

Net als de PVC-vloer is deze vloer ook waterbestendig. Daarom hoef je dus niet te vrezen voor waterschade. Vanwege deze eigenschap kun je een spc vloer dan ook in de keuken of badkamer leggen. Een bijkomend voordeel is de antislip toplaag dat geïntegreerd is in de meeste SPC-vloeren. Dankzij deze laag worden de vloeren dan ook niet glad, ook al zijn ze nat.

Vloerverwarming

Omdat de vloer grotendeels uit steen is opgebouwd, is de warmtegeleiding redelijk goed. Maar daarnaast is het ook nog mogelijk om de vloer te combineren met vloerverwarming. Daardoor is de vloer echt geschikt voor ruimtes waar vloerverwarming gewild is zoals woonkamers en badruimtes.

Superieure stabiliteit

De vloer is een product dat tot stand komt na een complex gelaagd proces. Door deze vervaardigingswijze alsook eigenschappen van het materiaal zelf, krijg je een stevige, duurzame kernlaag. Vanwege deze kern is de stabiliteit van de vloer heel erg goed. Het gevolg is dat deze vloer slagbestendig is en dus goed beschermd is tegen slijtage.

De beste van twee werelden

Het leuke met de SPC-vloer is dat je niet echt een vloer krijgt die er totaal anders uitziet. De panelen hebben namelijk de uitstraling van hout, terwijl de eigenschappen zelf gelijkwaardig zijn aan die van steen en PVC. Op die manier krijg je dus echt het beste van beide materialen: esthetica en stabiliteit.

Ben je dus opzoek naar een goede opvolger voor de PVC vloer? Dan is dit de vloer die je moet hebben.