Manieren om te stoppen met roken

Manieren om te stoppen met roken

Wil je graag stoppen met roken? Ben je er klaar mee, om iedere maand bakken geld uit te geven aan sigaretten? Baal je er ook vaak zo van als je in je eentje in een rookhok staat? Voel je jezelf ook ongemakkelijk als je tijdens een etentje even weg moet om te gaan roken? Ben je die vieze adem ook zo zat van het roken? Stoppen met roken staat op het verlanglijstje van heel veel mensen, maar toch is het minder makkelijk dan gedacht. Wij hebben een aantal manieren voor je op een rijtje gezet, die wel kunnen werken. Lees je mee?

Bepaal een stopdatum

Zet een datum in je agenda wanneer je definitief gaat stoppen met roken. Het voordeel van een datum is, dat je ernaartoe kunt leven. Je kunt er je pakjes sigaretten op inkopen, je kunt mensen in je omgeving informeren, je kunt het zelfs op social media zetten. Op het moment dat je deze datum kenbaar hebt gemaakt aan iedereen, zul je merken dat je eigenlijk niet meer terug kunt. Je voert (bewust) de sociale druk op, zodat je meer gedreven bent om echt te gaan stoppen.

Stop met alternatieven

Vind je roken gewoon erg lekker? Geniet je van de nicotine? Van dat heerlijke, ontspannende gevoel? Of word je er juist extra geconcentreerd van? Voor veel mensen is het ook even ‘een momentje voor jezelf’. Als je van plan bent om te gaan stoppen, doe je er goed aan om vooraf na te denken over de alternatieven voor al deze voordelen. Hou je van chocolade? Veel mensen worden hier ook ontspannen en geconcentreerd van. Een goed alternatief voor roken dus. Hou je van wandelen? Ga af en toe een stukje wandelen. Prima momentje voor jezelf!

Kies voor snus

Snus zijn kleine plastic zakjes met poeder vermengd met nicotine. Je stopt dit zakje achter je onderlip en de nicotine zal zijn werk doen. Ideaal als je wilt stoppen met roken, maar hier nog een tussenstation voor nodig hebt. Je kunt voorbeeld kiezen voor Pablo snus. Doordat je met snus veel minder schadelijke stoffen binnenkrijgt, is het vanaf het eerste moment al beter voor je lijf dan roken. Daarnaast stinken je kleren niet meer naar rook, heb je een frisse adem en kun je het overal gebruiken. Als je stap voor stap het nicotinegehalte afbouwt met snus, gaat het jou uiteindelijk lukken om te stoppen met roken. Ga jij ook voor snus?