Is het toeristische Arguineguin op Gran Canaria de moeite waard?

Is het toeristische Arguineguin op Gran Canaria de moeite waard?

Heb jij een vakantie naar Gran Canaria geboekt? Ben je nu benieuwd of het dorpje Arguineguín gezellig is? Ontdek hieronder wat jij wil weten:

Arguineguín is van verre al zichtbaar door de opvallende cementfabriek die net buiten het stadje aan de rand van de zee ligt.

Tot voor kort was Arguineguín een dorpje dat vooral uit vissers bestond, dat zich langzaam ontwikkeld heeft tot een toeristen plaats.

Dit is op een afstand van ongeveer 12 kilometer van Maspalomas, en heeft deze plaats een perfect zonnig klimaat door zijn zuidelijke ligging op Gran Canaria.

Ligging van Arguineguín

Arguineguín heeft een kleine haven die gebruikt wordt voor visserij. Aan de rand van dit kleine stadje zijn wijken met hotels, vakantiehuizen en appartementen opgezet.

Arguineguín ligt aan de oude hoofdweg die via de zuidkust naar het stadje Puerto de Mogán loopt. Deze weg loopt door het dorpje langs de rotonde met de indrukwekkende fontein in de vorm van een staart van een grote walvis.

Sinds de aanleg van de hoofdweg die van Playa del Inglés naar het stadje Puerto de Mogán is het verkeer hier een stuk rustiger geworden.

Bezienswaardigheden

Het stadje kent weinig bezienswaardigheden. Klik hier als je alle bezienswaardigheden op Gran Canaria wil ontdekken De meeste interessante plekken zijn de wandelpromenade die langs het strand met restaurants en barretjes en het grote winkel centrum ligt.

Het heeft veel weg heeft van het winkelcentrum Cita in Playa del Inglés. Het grootste winkelcentrum in Ancora ligt langs de snelweg, bij de rotonde met de walvis staart.

Er zijn hier veel kleine winkeltjes en ook een aantal bars en cafés. Bij de rotonde die in de omgeving van de haven ligt en een groot strand, vind je aan dezelfde hoofdweg een modern winkelcentrum met de naam La Marena.

Hier is ook een winkeltje van het Spaanse warenhuis El Corte Inglés. Er is hier een grote diversiteit aan winkels en kleding zaken.

Elke dinsdag is er een grote markt in het plaatsje Arguineguín, dit is de grootse markt van gran Canaria.

Als je gek op vis bent, houdt dan kan je van vers gevangen vis genieten in de lokale vis restaurantjes die Arguineguín rijk is.

Vanuit de haven kan je met de veerboot naar het strandje van Anfi del Mar, bij Patalavaca in de buurt, of je kunt doorvaren naar Puerto Rico en Puerto de Mogán. Het is een leuke beleving om de rotsachtige kust te zien vanaf de zee.

Strand van Arguineguín, Gran Canaria

Direct naast de haven ligt het 250m lange strand van Arguineguín. Het donkere strand is zeer rustig. Op het strand zelf zijn geen faciliteiten.

Achter het strand loopt een weg waar wat eettentjes, restaurants en barretjes zijn. Er zijn ook een paar eenvoudige terrasjes.

Aan de rand van het strand staan een paar bankjes waar je lekker onder de bomen kan zitten om naar het strand en de zee te kijken.

Vanaf de haven loopt langs de hele kustlijn een wandelpromenade. Als je deze promenade volgt dan kom je bij een klein maar gezellig strandje waar het veel mooier is dan bij het grote strand van Arguineguín.

Voor het kleinere strandje aan de Playa de la Lajilla loopt een gezellige promenade langs een paar restaurantjes en terrassen.