Hoe richt ik een gezellige tuin in?

Hoe richt ik een gezellige tuin in?

Wanneer u een woning betrekt, waarvan u de tuin nog moet aanleggen, kunt u de tuin gezellig maken, zoals u dat wilt. Afhankelijk van de grootte, kunt u de tuin gaan inrichten. Maak daarvoor eerst een plan of laat een tuinarchitect een tekening maken van de tuin. Wanneer u de tuin laat tekenen, zal de architect eerst bij u langskomen om de tuin te bezichtigen. Hij of zij zal daarbij op de ligging van de tuin letten en wat voor soort grond u heeft. Dat is belangrijk om te kunnen bepalen wat voor planten of bomen er geplant kunnen worden. Tijdens het gesprek, met de tuinarchitect, kunt u uw wensen kenbaar maken. Zowel in een grote als kleine tuin mag een zithoek niet ontbreken. Door het plaatsen van een vuurplaats, met een zithoek rondom de vuurschaal, kunt u ook wat meer gezelligheid en sfeer in de tuin aanbrengen. Wat zeker niet mag ontbreken is de tuinverlichting. Gebruik daar dimbare verlichting voor. Om nog meer sfeer in de tuin aan te brengen, kunt u de zithoek met warme kleurrijke kussens aankleden. Plaats op het terras een terrasverwarmer, zodat u tijdens de koele zomeravonden lekker buiten kunt blijven zitten.

Het aanplanten van de tuin

De beplanting in de tuin is afhankelijk van het oppervlak. De tuinarchitect zal daar rekening mee houden. Wanneer de tuin groot genoeg is en u aan heeft gegeven dat u graag er een paar fruitbomen in wilt hebben, zal daar ook een ruimte voor vrij worden gehouden. De hoogstammige bomen moeten op minimaal 2 meter afstand staan vanaf de erfgrens. Laagstammige mogen op 50 cm vanaf de erfgrens staan. Wanneer alles is ingedeeld en de tekening is klaar, dan kunt u zelf de tuin aanleggen of de werkzaamheden laten verrichten door een tuinder. De fruitboom kopen, kunt u zelf doen bij een boomkwekerij. Wanneer u dat zelf doet, dan kunt u de fruitboom kopen die u wilt hebben.

De werkzaamheden om de tuin gezellig te maken

Voordat de aannemer begint met het planten, zal eerst het zitgedeelte met de bestrating en overkapping worden aangelegd. Wanneer dat klaar is, dan zal de tuinder de planten, die u heeft besteld en thuis zijn gebracht, op kleur gaan plaatsen, zoals op de tekening is aangegeven. Om de gezelligheid van de tuin nog een extra stimulans te geven, als de aannemer klaar is, kunt u op het terras extra bloempotten plaatsen met kleurrijke bloemen. Door alles wat er in tuin wordt geplaatst op elkaar af te stemmen, zult u een mooie en vooral gezellige tuin hebben.