Hoe maak je jouw tuin zomerklaar in een paar stappen?

Hoe maak je jouw tuin zomerklaar in een paar stappen?

De zomer komt langzaam weer dichterbij. Dat betekent dat het tijd is voor een mooie, frisse voor- of achtertuin. De afgelopen jaren is het in de zomer vaak mooi weer in Nederland, met hoge temperaturen. Daarom is het fijn om lekker buiten te kunnen zitten. Als je op zoek bent naar hulp om jouw tuin zomerklaar te maken, vind je hieronder handige tips en tricks.

Tuin opknappen

Wanner moet je beginnen met jouw tuin zomerklaar maken? De beste periode voor het opknappen van je tuin is meestal rond april. Je wilt natuurlijk niet dat je tuin weer aangetast wordt door het slechte weer. Het is vooral belangrijk dat het niet meer gaat vriezen in de maanden hierna.

Wat moet je hierna allemaal doen? Na de lange wintermaanden kan de tuin vaak wel een flinke opknapbeurt gebruiken. Zo zul je het onkruid moeten verwijderen en planten en heggen moeten snoeien. Bladeren kun je wegvegen, zodat je de stenen hieronder goed kunt schoonmaken. Heb je gras in de tuin? Dan is het mooi om dit goed te maaien. Kale plekken in het gras kun je opvullen met nieuwe zaadjes. Zo ziet het gras er in de zomer weer netjes uit.

Een frisse inrichting

Is de tuin weer netjes en fris? Dan kun je daarna gaan nadenken over de inrichting van de tuin. Ben je op zoek naar wat nieuws? Dan kun je nieuwe tuinmeubelen kopen, maar er zijn ook goedkopere manieren om je tuin op te frissen. Soms kan wat extra versiering of verlichting namelijk ook voldoende zijn voor een nieuwe uitstraling.

Weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan even op internet voor wat leuke producten of ideeën. Voor inspiratie kun je afbeeldingen, websites of blogs zoeken. Ga op zoek naar wat leuke voorbeelden om jouw tuin nóg mooier te maken. Zo kun je jouw tuin inrichten met een duidelijke stijl voor ogen. Dat maakt jouw zoektocht een stuk makkelijker. Vind je dit lastig? Dan kun je ook hulp vragen van een professional. Laat iemand een keer naar jouw tuin kijken, zodat je kunt vragen om wat tips en voorbeelden. Het opknappen van je tuin kun je zo duur maken als je zelf wilt. Vaak kom je met een beetje creativiteit gelukkig al een heel eind.