Het dillema van deze week: Zakynthos of Ibiza?

Het dillema van deze week: Zakynthos of Ibiza?

Keuzes, ze zijn er helaas om gemaakt te worden. Ga je naar Zakynthos of wordt het dan toch Ibiza? Dat kan afhangen van de doelen die je jezelf hebt gesteld voor je vakantie. Ga je voor de ervaring van het land Griekenland of ben je meer toeristisch ingesteld en hou je wel van leven in de brouwerij in Spanje? Laten we eens kijken voor je naar de voordelen die beide bestemmingen hebben zodat je keus makkelijker wordt.

De voordelen van Zakynthos

Dit eiland is uniek in zijn soort. Er zijn diverse bezienswaardigheden waar je voor naar dit Zakynthos op vakantie kunt gaan. Het scheepswrak van Zakynthos is een van die bezienswaardigheden net als de blue Caves aan de kustlijn van Zakynthos. Ook in het binnenland zijn er schitterende gebouwen te vinden zoals het klooster Panagia Anafonitria wat een meesterlijk bouwwerk is met een unieke sfeer. Daarbij komt dat Zakynthos over het algemeen een wat rustiger ingesteld eiland is. Er zijn veel kleine dorpjes en stadjes te vinden waar je op je gemak kunt ontspannen en kunt genieten van de cultuur en geschiedenis van dit eiland. Ook is de keuken van Griekenland in menig dorp terug te vinden en proef je lokaal en traditiegetrouw eten op je vakantie. Mocht je de instelling hebben om te ontspannen en op het gemakje iets te ondernemen dan is Zakynthos een prima optie voor je vakantie!

De voordelen van Ibiza

Dit eiland heeft ook zo zijn voordelen en is een bruisend oord waar jaarlijks veel mensen naar toe trekken. Het levendige karakter van Ibiza zorgt ervoor dat je je niet verveelt als je van leven in de brouwerij houdt. Zo is er de stad Ibiza zelf die voorzien is van alles wat je maar kunt bedenken op het gebied van uitgaan. Voor de vakantieganger die graag wat wil zien zijn er schitterende stranden en het viewpoint bij Es Vedra is ook zeker een aanrader. Hou je van shoppen? Dan kun je je ook uitleven op dit mooie eiland. Zoek je een actievere vakantie met een berg aan opties? Kies dan voor het geweldige eiland Ibiza!