Deze 5 keuzes zijn het belangrijkste voor de 'look and feel' van jouw woonkamer

Deze 5 keuzes zijn het belangrijkste voor de 'look and feel' van jouw woonkamer

De 'look and feel' van jouw woonkamer is bepalend voor de sfeer en uitstraling van je huis. Op het moment dat je begint met de inrichting van jouw woonkamer zijn er heel veel keuzes die gemaakt moeten worden. Maar in onze ogen zijn er 5 keuzes cruciaal. We raden je dus hierom ook aan om veel meer aandacht te besteden aan deze 5 keuzes dan aan de rest. Hier komen de 5 belangrijke keuzes die je moet maken om de perfecte woonkamer te creëren.

De bank

De bank is het centrum van je woonkamer en bepaalt voor een groot deel de stijl en sfeer van de ruimte. Kies voor een comfortabele en stijlvolle bank die past bij de rest van je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een leren bank in een moderne stijl of een stoffen bank in een landelijke stijl. Banken spelen een enorm belangrijke rol in de inrichting van de woning. Misschien wel de belangrijkste.

Het tv meubel

Een TV meubel is niet alleen handig om je televisie op te zetten, het is ook een belangrijk onderdeel van de inrichting van je woonkamer. Kies voor een meubel dat bij de stijl van je interieur past en voldoende opbergruimte biedt voor al je apparaten.

Passende verlichting

Verlichting is cruciaal voor de sfeer in je woonkamer. Kies voor een combinatie van verschillende lichtbronnen, zoals plafondverlichting, tafellampen en wandlampen, om een gezellige en sfeervolle ruimte te creëren. Denk hier goed over na alvorens je de rest van de inrichting gaat doen. 

De eettafel set

Van alle meubels is er naast de bank, nog een hele belangrijke en dat is de eettafel. Een eettafel set is een belangrijk onderdeel van de woonkamer en biedt niet alleen een plek om te eten, maar ook om te werken, spelen en ontspannen. Kies voor een set die past bij de stijl van je interieur en voldoende ruimte biedt voor al je gasten. Net als de bank is deze prominent aanwezig in het huis.

De kleur van de muren

De kleur van de muur bepaalt voor een groot deel de sfeer in je woonkamer. Kies voor een verfkleur die bij je interieur past en de ruimte groter of juist gezelliger maakt. Denk bijvoorbeeld aan een lichte kleur voor een ruime woonkamer of juist een donkere kleur voor een gezellige en sfeervolle ruimte.