Bezienswaardigheden in Den Haag

Bezienswaardigheden in Den Haag

Den Haag heeft veel te bieden en is daardoor ook een populaire stad om te bezoeken in Nederland. In Den Haag zetelt de Eerste en de Tweede Kamer. Je kunt hier de Ridderzaal of het binnenhof bezoeken. Voordat je Den Haag gaat bezoeken is het raadzaam om te kijken welke bezienswaardigheden je allemaal kunt bezoeken. Naast Den Haag kun je ook naar badplaats Scheveningen gaan.

Cultuur

Als je op zoek bent naar culturele bezienswaardigheden kun je het Mauritshuis bezoeken. In dit museum zijn schilderijen uit de 17e en 18e eeuw te bezichtigen. Een gids kan je door het museum leiden. Een andere aanrader is het Haags Historisch Museum. In een ver verleden was het gebouw van de St. Sebastiaanschutterij. Dit was een burgerwacht. Daarna werd het omgebouwd tot een rechtbank en vandaag de dag doet het dienst als een museum. In het museum vind je veel kunstobjecten en schilderijen. Deze dateren uit de 16e tot de 21e eeuw. Er zijn met regelmaat tentoonstellingen. Deze kun je op de eerste verdieping van het gebouw bezoeken.

Scheveningen & Kijkduin

Binnen de gemeente Den Haag vallen twee badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. Scheveningen is de grootste met een – op zomerdagen – gezellige boulevard, waar het heerlijk flaneren is. Tijdens de zomermaanden ligt het strand vol met dagjesmensen en toeristen. Een bezoek aan Scheveningen kun je afmaken door naar Madurodam te gaan. Dit is een miniatuurstad met de bekendste Nederlandse gebouwen. De gebouwen zijn op een schaal van 1:25 nagebouwd. Het is een absolute aanrader om hier eens naar toe te gaan. Je kunt ook naar Kijkduin, dat net als Scheveningen een boulevard met diverse winkels heeft.

Paleizen

In Den Haag zijn twee bekende paleizen te vinden: Paleis Huis ten Bosch en Paleis Noordeinde. Paleis Huis ten Bosch is lange tijd bewoond geweest door prinses Beatrix. Dit paleis werd gebouwd in 1645 en was aanvankelijk een zomerverblijf van Frederik Hendrik en diens vrouw Amalia van Solms. Het werd later verkocht aan Willem III van Oranje. Paleis Noordeinde werd rond 1500 gebouwd en heeft altijd een belangrijke functie vervuld. In 1880 werd hier de latere koningin Wilhelmina er geboren.

Centrum van Den Haag

Het centrum van ’s-Gravenhage heeft veel te bieden. Er zijn talloze winkels te vinden en er zijn veel horecagelegenheden te vinden. De Haagse Markt is een absolute aanrader. Dit is één van de grootste markten van het land. Vele duizenden mensen bezoeken de markt, nabij de Schilderswijk.