Nieuwe auto? Aantal punten waar je op moet letten

Nieuwe auto? Aantal punten waar je op moet letten

Succesvol een nieuwe auto zoeken kan moeilijk zijn, maar ook makkelijk. Als je voor jezelf nog niet hebt bepaald welke merk of soort auto je wilt aanschaffen is het kiezen lastiger dan wanneer je al een keuze hebt gemaakt. Aan de andere kant met behulp van het internet is de aanbod transparant en veel. Weet je al precies wat je wilt dan begin je met informatie verzamelen rondom je nieuwe auto. Een goede tweedehands auto vinden begint al vaak bij het zoeken op het internet. Op websites als Markplaats en Autoscout vind je duizenden merken en modellen. Een aantal punten waar je op kunt letten bij het kopen van een auto lees je hieronder. Misschien het eerste stap bij het kiezen van een voertuig is het merk of model. Kies je voor een 3- of 5 deursauto? Een gezin met meerdere personen zal sneller kiezen voor een grote auto zoals een stationwagen.

Kenteken controleren

Je hebt een leuke advertentie gezien, maar in de omschrijving vind je weinig informatie over het voertuig? Controleer de kentekengegevens gratis via KentekenChecken24.nl. Doe een kenteken check en je ziet direct de gegevens van de auto. Zoals de apk vervaldatum en het aantal eigenaren.

Type voertuig

Misschien het eerste stap bij het kiezen van een voertuig is het merk of model. Kies je voor een 3- of 5 deursauto? Een gezin met meerdere personen zal sneller kiezen voor een grote auto zoals een stationwagen.

Brandstof en transmissie

Maak een berekening bij het kopen van een nieuwe voertuig hoeveel kilometers je maakt per jaar. Op basis hiervan kan je kiezen voor een auto met benzine, diesel of misschien elektrische motor. Weeg de kosten tegen elkaar af per voertuig. De keuze voor een handgeschakelde auto of automaat is vaak persoonlijk. Ook kan de prijs verschillen tussen deze twee transmissie vormen. Luxe en opties Een voertuig met meer opties of luxes is meestal duurder. Denk bijvoorbeeld aan stoelverwarming, lerenbekleding, navigatie, sportvelgen enzovoort.

Onderhoudsboekje

Het onderhoudsboekje vertelt de koper de staat van de auto. Als dit is goed bijgehouden door bijvoorbeeld de dealer dan lees je de onderhoud en reparaties door de jaren heen. Mocht dit niet zo zijn, vraag dan eventueel om facturen van onderhoud of bewijs ervan.

Proefrit

Voordat je een proefrit gaat maken, bekijk de auto eerst goed aan de buitenkant. Is er schade? Wat mankeert de auto? Zit er roest aan de onderkant? Natuurlijk wil je ook voelen hoe de auto rijd op de weg. Tijdens het rijden kun je ervaren of er geen rare geluiden te horen zijn en of alles naar behoren werkt. Een kritische blik is altijd slim.

Reviews

Probeer altijd zoveel mogelijk informatie te lezen wanneer je de stap neemt voor een nieuwe voertuig. Lees niet alleen over de voertuig zelf, maar ook het bedrijf waar je wilt kopen. Een goed gevoel krijgen van de verkoper is net zo belangrijk als het voertuig.