Dit moet je weten over sim only

Dit moet je weten over sim only

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze smartphone. We doen er van alles mee, surfen op het internet, het laatste nieuws volgen, kijken naar je favoriete vlogger of scrollen op social media. Om dit alles te doen heb je natuurlijk voldoende data nodig, of te wel databundel. Hieronder lees je verder wat de voordelen zijn van sim only en waar je op kunt letten. Het is zover, je contract loopt af en je mag een nieuwe toestel kiezen. Of ben je tevreden met je huidige telefoon en wil je een andere abonnement? Als je contract is afgelopen kun je kiezen voor een sim only bij dezelfde provider of overstappen naar een nieuwe. Het kan soms voordelig te zijn om je contract te vernieuwen in plaats van door te laten lopen, bijvoorbeeld als er actuele aanbiedingen zijn.

Een sim only is eigenlijk een toestel zonder telefoon. Ongeacht de provider kun je bij een sim only kiezen uit verschillende pakketten, met meer belminuten of meer internet. En omdat je een vast bedrag per maand betaalt, weet je ook waar je aan toe bent. Een contract duurt meestal 1 of 2 jaar. Heb je een prima toestel thuis liggen en wil je geld besparen? Kies voor een sim only.

Databundel

Een databundel is een pakket met internet in de vorm van MB of GB. Is je databundel op dan zullen de meeste providers de snelheid van internet verlagen. Je kunt wel berichten blijven sturen, maar video’s bekijken gaat traag. Als het nog even duurt tot de nieuwe maand, kun je extra data bijkopen tot je nieuwe tegoed krijgt.

Kies een provider

Nu ben je natuurlijk benieuwd welke provider de best aanbieding heeft. Dit is vrij lastig om te zeggen. Als jij goed gevoel hebt bij je provider, omdat je zonder problemen jaren klant bent is het prima. Maar het kan geen kwaad om eens naar de acties te kijken van andere aanbieders. Kies je voor een KPN Sim Only abonnement, dan weet je dat je landelijke dekking hebt. Ook krijgt KPN en andere providers steeds meer landelijk 5G dekking.

Voordeel

Wat is nou de voordeel van een sim only? Voor veel mensen is dit nog een onbekend begrip. Als je het zou vertalen betekent het ‘alleen simkaart’. En dat is het ook. Als je bij je provider kiest voor een sim only, krijg je een simkaart met een abonnement. Je betaalt dus maandelijks alleen voor het pakket wat je kiest, dus zonder telefoon. Een belangrijkste voordeel is dat je iets minder betaalt. Als je kiest voor een sim only  heb je vaak al een goede telefoon. Dus je betaalt niet extra nog voor een toestel.