3 tips voor een nog fijnere tuin

3 tips voor een nog fijnere tuin

Ben je dol op je tuin? Altijd weer blij als het voorjaar aanbreekt, zodat je weer lekker naar buiten kunt gaan? Hieronder hebben we drie tips voor je, als je ervan houdt om af en toe weer eens wat nieuws te proberen in je tuin. Waardoor je het straks nog fijner hebt in je tuin!

Bloemzaden

Heb je nu vooral vaste planten en bomen in je tuin staan? Dan zul je ook vast een aantal ‘kale plekken’ in je tuin hebben; plekken met alleen maar grond, waar niets groeit. Juist dit soort plekken lenen zich bij uitstek voor bloemzaden. Kies bijvoorbeeld voor eenjarige bloemen, hiermee fleur je de tuin flink op, bovendien doe je er ook de biodiversiteit een plezier mee. Veel bloemen trekken namelijk bijvoorbeeld bijen en hommels aan. Bloemzaden kun je gemakkelijk zaaien, je hebt er geen onderhoud aan en je kunt er maandenlang van genieten. Bloemzaden kiemen heel gemakkelijk, dus je hoeft niet bang te zijn dat de zaadjes niet uit gaan komen. Je kunt gaan voor verschillende soorten bloemen, maar ook gaan voor één gericht soort, zoals bijvoorbeeld de amaranthus. Een blok in je tuin met één soort bloemen is ook prachtig. Waar je ook voor kiest, bloemzaden zijn altijd een succes!

Ga eens voor groente

Heb je nog nooit groente verbouwd in je leven? Omdat je bang bent dat je dit niet kunt? Groente verbouwen is echt niet moeilijk, zeker niet als je simpel begint met bijvoorbeeld radijsjes of sla. Je kunt er ook voor kiezen om een (kleine) moestuin te beginnen, maar ook kweekbakken zijn ideaal als je net begint. Naast gemakkelijk te telen groenten zoals radijsjes en sla, kun je ook bijvoorbeeld kiezen voor wortelen of uien. Je zult merken dat het kweken van je eigen groente veel voldoening geeft, ook is het leuk als je van koken houdt. Je kunt dan een gerecht bedenken, met je eigen groente!

Geniet van je tuin

Ben jij iemand die constant ‘doorwerkt’ als je in de tuin bezig bent? Die na afloop weer blij is als de klus weer geklaard is? Eigenlijk is het zonde om zo aan de slag te gaan, het moet immers niet op werk gaan lijken. Door tussendoor even koffie te drinken of gewoon even twintig minuten op een stoel in je tuin te gaan zitten, zul je merken dat tuinieren veel leuker wordt. Werk ontspannen en neem lekker de tijd. Geniet van alles wat groeit en bloeit, dan wordt het veel leuker!