9 april 2017 – Zon, een puberende peuter en relaxen!

1491603259709.jpg Een week met veel rust, veel zon, veel fijne momenten en family time. Dit was afgelopen week toen ik met mijn twee mannen lekker op stap ging in Groningen. We gingen naar Kaap Hoorn, welbekend voor de Groningers onder ons. Eerst een rondje lopen met de kleine op de fiets en daarna lunchen.

Ik ben niet echt een ochtendmens, dus opstarten is soms nogal een probleem. Nu het vroeg licht is gaat dat steeds beter. Ik kwam ook deze mooie treffende quote van lief leven tegen en ik kan mij hier zo in zien. Soms kan ik mij zo druk maken om de toekomst, dat ik al die heerlijke momenten uit het oog verlies. Het hele jaar probeer ik mij al te focussen op het hier en nu omdat ik oprecht geloof dat ik daar gelukkiger door kan worden. Maar ik denk dat dat voor iedereen echt een leerpuntje is. Stom eigenlijk dat we allemaal heel erg in de toekomst of het verleden leven.
 Zo gelachen om dit kind in zijn jurk. Ik had shirts voor hem gekocht in de volgende maat, want ja de zon moet nog komen. Maar wow wat vallen ze dit keer ruim. Ik moet wel zeggen, ik heb een ukkie gebaard maar deze outfit doet hem geen goed 😉

Ik had een date met Willemijn, het was een gigantisch kippenhok met onze drie jongens maar het werkte wel heel goed! Nu Melle wat ouder is komt zijn eigen wil ook meer naar voren. Af en toe is het een klein krengetje en over zijn speelgoed kan hij zich ook echt heel erg opwinden. Niemand mag eraan komen en dan kan een play-date op eigen terrein nogal spannend zijn…..

Maar het ging heel goed! In het begin moesten ze elkaar weer even vinden, maar na tien minuten was het eigenlijk helemaal goed. Trouwens even een momentje voor de blauwe schelp, nostalgie!

Na zijn middagslaapje nog even samen een yoghurt ijsje delen in de zon.

Er kwam een bestelling binnen van de Zara. Ik bestelde een paar korte broeken voor Melle en een leren rokje voor mezelf. Mijn kast is wel toe aan een upgrade dus voor nieuwe items moet er plaats gemaakt worden door oude kleding. Toevallig vanmiddag weer een zak gevuld voor het goede doel! Eerder gooide ik nog wel eens wat weg, maar dat is natuurlijk onwijs zonde! Zoveel mensen die het goed kunnen gebruiken.

In de Zara bestelling zat ook een nieuwe zwembroek en dit kind was gelijk tevreden. “Mama vis!”

Nog een dagje genieten van het weer. Hij had ergens een steentje gevonden, hem daarna in de put gegooid en vervolgens snapte hij niks van het feit dat hij er niet meer bij kon. Hij heeft serieus een kwartier bij het potje gezeten, geen idee hoe hij het nu op moest gaan lossen. Stiekem een beetje grinniken….

Heerlijk uitzicht hoor 😉 Ik was op tijd thuis na mijn werkdag en de mannen waren de hele dag samen thuis. Aan het einde van de middag besloten we nog even een ijsje te gaan eten. Vakantiegevoel!

Het huis was een ontplofte bom maar ik besloot eerst voor een kop thee te gaan en een vlogje van Jamie Li. Één van mijn favorieten. Ik moet wel zeggen, 1 filmpje worden er al snel 10 als je eenmaal lekker zit… Moet kunnen toch?
Boodschappen doen met dit kind is echt geen leuke bezigheid meer. Hij wil letterlijk alles hebben, schreeuwt de hele winkel bij elkaar. Auto, Auto, AUTO!! Copter, Copter mama, HEBBENNNNN! MIJ!!! Mondig zijn check. En ik natuurlijk weer bezwijken voor een of ander plastic lelijk vliegtuig wat achteraf ook nog als een malle afgeeft. Heerlijke dag.

Na deze waanzinnige shopsessie met mijn kind moest ik even bijkomen op de bank. Als je mij op zo’n moment vraagt hoe mijn dag is app ik je deze foto 😉 Ik was trouwens heel diep aan het zuchten maar lijkt zo meer op een duckface haha. Voel ik me overigens een béétje oud voor.

Mijn vriend kwam die avond pas heel erg laat thuis van zijn werk dus aan mij de schone taak om het avondritueel te verzorgen. Ik maakte een quiche met spinazie en broccoli met een huilend kind aan mijn been maar daarna at hij het gelukkig tevreden op. Maakt mijn dag dus weer helemaal goed.

IMG_0052De beste taart ever!! Ik plaatste een favorieten artikel, waarvan dit plaatje ook een onderdeel uitmaakt. Mocht je dol zijn op cheesecake, mocht je het leuk vinden om te bakken of om taart te eten dan moet je dit recept zeker opslaan. Echt even kwijlen bij deze foto trouwens.. haha!

Weer even op stap met mijn kind. Ik was op zoek naar een cadeautje voor een verjaardag en besloot nog even de action in te lopen voor wat stiften en tape om mijn passion planner mee te pompen. De stiften waren helaas een faal omdat ze onwijs doordrukken dus niet ideaal voor mijn planner, tenzij ik natuurlijk om en om een week wil gebruiken voor mijn kunstwerken… Bij de action bezweek ik natuurlijk weer voor deze ballen om mee te spelen. Ik kan me herinneren dat ik deze zelf ook gehad heb, dus ik wilde ze voor nog geen euro ook graag voor Melle meenemen. Daarna nog even een zonnebril voor mijn kind scoren. Vorig jaar vond hij het echt vreselijk maar nu zet hij steeds die van ons op zijn neus. Hilarisch hoe blij hij is met zijn eigen zonnebril. Af en toe zet hij hem verkeerd om op zijn neus, lekker ding.

Ik keek dit bijzondere filmpje van Hans en Shifra. Die emotie op het gezicht van haar ouders als het kwartje valt, prachtig! Als ik dit zie besef ik hoe waardevol het is om momenten vast te leggen op film. Moet ik echt vaker gaan doen 🙂

1491602300189.jpgSneller dan het licht 😉

En ik sluit af met dit heerlijke plaatje, genomen in de speeltuin bij Kaap Hoorn. Hij ging als een idioot van de glijbaan en een lol dat hij had, niet normaal! Ik stond met een gespannen gezicht toe te kijken of het allemaal een beetje goed ging en hij gierde het uit van plezier. Heerlijk!

Morgen, vandaag voor jullie, hebben ze waanzinnig weer opgegeven. Misschien zelfs zo goed dat Melle zijn nieuwe zwembroek uit kan proberen. Ik ben vrij, mijn vriend is vrij dus we gaan er een fijne, ontspannen dag van maken. Drie hoeraatjes voor een tuin 😉

Liefs, Martina 

Volgen jullie mij al op social media?

Volg:
Share:

6 Reacties

  • Martina
   Auteur
   9 april 2017 / 11:27

   ja kan me het moment dat ik het mijn eigen familie vertelde nog goed herinneren, maar had het ook graag op beeld gehad 🙂

 1. Nynke
  9 april 2017 / 21:35

  Wat heb je een heerlijk outfitje aan op je ‘zucht foto’. Echt super leuk!

 2. Isa
  9 april 2017 / 23:35

  Waar heb je de zonnebril gevonden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.