7 Mei 2018 – Extra liefde, extra moeheid en extra knuffels.. Hoe zal het zijn?

7583840240_IMG_6103Mezelf druk maken. Ja dat kan ik wel. Als er iemand is die ontzettend bewust bezig is geweest met alle ongemakken van de babytijd ben ik het wel. Samen met mijn vriend hebben we het veel gehad over de wens voor baby twee. We hebben een paar taaie jaren achter de rug en dan is de vraag, begin je hieraan?

Extra Liefde – Extra zorgen, extra slaapgebrek maar ook extra liefde en extra geluk. Nu ik bijna 40 weken zwanger ben kan ik niet wachten. Natuurlijk ben ik ontzettend benieuwd wat onze dochter allemaal teweeg gaat brengen in het gezin en alles eromheen. Maar ik heb er nu vooral ook heel veel zin in. De babytijd is ontzettend intensief maar het is ook zomaar voorbij. Het is zo ontzettend onwerkelijk, zo’n klein, nieuw afhankelijk propje in je armen.

De bevalling – Natuurlijk lastig want dat soort dingen gebeuren. Ik heb de aanvraag voor het verloop van mijn bevalling ook dit keer gemist dus zal letterlijk moeten afwachten. Wat ik graag zou willen? Een natuurlijke bevalling met een ultiem korte periode in het ziekenhuis en het liefste dezelfde dag nog naar huis. Ik wil mijn baby bij me hebben. Ik wil huid op huid. Ik wil het zelf doen met de mensen die ik er zelf bij wil hebben. Ik ben zoals ze zeggen klinisch dus dat betekent dat ik niet aan het ziekenhuis ontkom en daar heb ik me wel bij neergelegd. Toch hoop ik dat ik deze keer zelf wat meer te zeggen zal hebben en daar ga ik ook mijn best voor doen.

De kraamweek – Iets wat ik de vorige keer niet heb kunnen ervaren op de normale manier. Ik lag in het ziekenhuis na veel bloedverlies en een spoedkeizersnede dus was zo slap als een dweil. Alhoewel ik natuurlijk wel kopjes thee kreeg en druk was met kolven, slapeloze nachten had en moest herstellen van de bevalling zoals iedere kraamvrouw was het verre van normaal. Geen baby naast je, ontzettende pijn en een ziek lijf. Ik heb ontzettend veel verdriet gehad en de kilo’s vlogen eraf door het gebrek aan eetlust en de stress. Geen gezonde situatie en ik ben ook van plan om dat nu heel anders te gaan ervaren. Zou toch leuk zijn een kraamweek waarin ook ruimte is voor mooie momenten met het gezin. Dat we als gezin compleet zijn en in de ochtend alle tijd hebben om een baby te knuffelen na het drinken en ons niet hoven te haasten voor de visite van de arts. Dat we zelf beslissen of ze nog even lekker bij mij mag liggen in plaats van dat iemand zegt dat ze nu echt weer terug in haar wieg moet omdat ze dat nodig heeft. Doei. Ze heeft mij nodig. Mijn warmte, die van haar papa en haar grote broer om haar heen. Kortom een kraamweek thuis lijkt me heerlijk!!

7583840240_IMG_6117

Knuffelen met mijn mini baby – Hoe ontzettend kort zijn baby’s maar baby…. Iedere moeder of vader zal het herkennen. Je hebt de illusie dat je baby heel lang klein is, maar dan zie je de foto’s van een paar weken ervoor terug en besef je dat je kindje gewoon al zoveel groter is. Een alert kindje is geworden dat veel wakker is, om zich heen kijkt, nu al een mening en willetje laat zien en echt geen genoegen meer neemt met slapen en knuffelen. Die heerlijke momenten met een newborn, daar kijk ik ontzettend naar uit. Ik hoop dat ik elk moment bewust mee kan maken en dat ik kan genieten van deze periode. Natuurlijk hard werken maar go with the flow. Bij Melle vond ik het soms wat benauwend omdat ik geen tel aan mezelf toe kwam. Ik hoop dat ik hierin beter mijn weg zal vinden omdat ik het voor de tweede keer aan ga en dat ik daardoor ook beter/anders/meer kan genieten van de aanhankelijke periode. De draagdoeken liggen in ieder geval klaar.

De zorg voor twee kinderen – De rol van Melle, daar maak ik me helemaal geen zorgen over. De praktische kant van twee kinderen dus wel. Melle is zindelijk maar ik moet hem wel begeleiden als hij naar de wc gaat. Met Melle als baby ondernam ik vrij snel dingen en het lijkt me praktisch een dingetje als ik in het centrum ben met een kinderwagen en meneer moet plassen. Ik bedoel, waar laat ik de baby en de kinderwagen en de tas? Het invalidentoilet is natuurlijk een optie om zowel baby als kinderwagen als spullen mee te nemen en mijn peuter te helpen plassen, maar dit is nog maar 1 klein ding. Melle kan ik gelukkig ook lopend ophalen op schooltje/crèche dus dat zou moeten betekenen dat ik haar niet wakker hoef te maken als ze rond die tijd in de kinderwagen slaapt. Natuurlijk kan dat niet meer als ze wat groter is maar dat is van latere zorg. 😉 Een tweede kind heeft zich toch wat meer aan te passen aan de gezinsflow. Je kunt dan eenmaal niet meer de hele klok om de mini laten draaien. Op sommige vlakken helaas, want shit nu zal ik me moeten haasten voor de peuterschool. Aan de andere kant, als dat het ergste is 😉

Ik popel echt om mijn mini straks in mijn armen te houden (en niet los te laten) maar aan de andere kant, nu moet het nog komen, als ze er eenmaal is ben ik zo bang dat de tijd vliegt. Nu probeer ik het dus maar te bekijken als uitkijken naar iets heel moois en hier en daar genieten van de momentjes van rust zoals ‘s nachts. Ik plaatste het al op instagram. In de avond ben ik steeds verwachtingsvol, dat het zomaar kan gaan beginnen. Maar dan zit ik de volgende dag weer met een extra dag op de teller en  en rustige buik en vraag ik me af of ze überhaupt uit zichzelf zal komen. In het kader van lekkere eigenwijze kinderen. de zoon veel te vroeg, bij de dochter lekker over tijd. We zullen zien. Ik duim dat ze zich uit zichzelf aan gaat dienen! I’m ready for you girl.  volg me zeker even op instagram, dat zal de eerste plek zijn waar je straks het nieuws zal vinden!

Liefs, Martina 

Volg jij mij al via social media?

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 7 mei 2018 / 23:06

    Aah ik vind het zo te gek voor je dat je deze zwangerschap al zo lang mee mag maken, en een 39 weken buikfoto! Die heb ik zelf ook niet kunnen maken bij de eerste, dus dit is echt #pregnancygoals hoor. Hopelijk laat ze jullie niet te lang meer wachten en mag je met haar niet alleen een goede bevalling meemaken maar ook een zo fijn mogelijke kraamweek. Zet ‘m op!
    Jennifer onlangs geplaatst…New Arrival: Joolz Hello Urban Beauty (HUB)My Profile

  2. 10 mei 2018 / 15:29

    Wat jammer dat je bij je eerste bevalling zo weinig van de kraamweek hebt kunnen meemaken. Ik hoop voor je dat het deze keer allemaal net iets makkelijker gaat, heel veel succes xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.