30 Mei 2015 – Vrienden, taart en Melle zijn birthday bash

Zo veel leuke dingen, zo veel fijne momenten met vrienden en familie! Melle vierde zijn tweede (!) verjaardag met bergen bezoek en cadeautjes en verder genoten we van het heerlijke weer. Dit prachtige, door haar zelfgemaakte kaartje zat bij het cadeau dat Melle kreeg van vrienden, zo knap!! Maar we beginnen eerst bij vorig weekend!

img_9935.jpgZaterdag ochtend begon ik achter de laptop aan de keukentafel. Even rustig de dag beginnen, want daarna moest er ook nog gewerkt worden. Nog iedere dag blij met de stoelen van Zuiver. Ik vind de kleuren mooi én ze zitten heerlijk.

Na het werken had ik onwijs veel trek en dan kom je langs een mac…. Wat moet je dan he ūüėČ Het stomme was dat ik ook nog even langs de babywinkel moest voor een kussensloop voor Melle. Ik mijn mac flurry in de auto gelaten, want hallo, asooooo! Was het echt belachelijk druk. Ik rende de winkel door, zocht een leuke overtrek uit en haastte me¬†naar de kassa. Daar stond een lange rij met zwangere vrouwen die allemaal lekker aan het shoppen waren, alle tijd en “ooooh ook leuk voor de baby”. Ik snap het wel maar kon zelf alleen maar aan mijn smeltende ijs denken haha!

Zondag heb ik eerst de hele dag gewerkt maar ‘s avonds was het tijd voor wat leuks. Ik ging met mijn vriend naar Lisa Lois zingt Adele. Ik ‘ken’ haar van de talentenjacht periode en toen was ze al zo goed! Daarnaast ben ik echt dol op de muziek van Adele dus¬†daarom besloot ik op de valreep nog kaartjes te kopen. Even eruit samen!

img_0019.jpgDe zaal was ontzettend warm en vol maar we vonden een plekje op het balkon. Bij het eerste nummer was ik ineens een beetje zenuwachtig. Wat doe je jezelf aan om vrijwillig de nummers van Adele, gezongen door iemand anders te luisteren?!!? Niet te evenaren toch? Nou, ik moet je zeggen dat ik na twee nummers wel gerust was. Ze heeft echt een waanzinnige stem die met gemak de hele zaal vulde. Geen gemakkelijke opgave omdat deze nummers van een briljante zangeres zijn. Knap gedaan! Ik deelde trouwens nog wat stukjes op instagram stories dus als je me daar volgt heb je er misschien wat van gezien!

Groningen wat ben je mooi!

img_0072.jpgMaandag.

img_0085.jpgMaandag had ik dus alle ingredi√ęnten om een heerlijke dag te hebben. Zon, zoon en geen verplichtingen. Toch had ik een dikke vette off day. Ik weet niet waardoor en achteraf snap ik het ook ECHT niet want hallo kijk die heerlijke zonnige foto’s!! Maar¬†ook¬†als je het niet uit kunt leggen en¬†ook¬†als een dag ‘op papier’ perfect is kun je een dag hebben dat het gewoon even niet loopt. Ik zag toevallig op de Facebook pagina van omdenken een ‘omdenkvraag’ voorbij komen: “Ben je niet zelf het probleem?” heel toepasselijk en soms ook best wel waar. Maandag was ik zeker zelf het probleem ūüėČ

Dinsdag begon ik vastbesloten aan de dag, deze zou anders worden. Zelfde dag ander resultaat. Ik was bezig met mijn ontbijt en liet een liter kwark op de grond vallen. Lekker bezig. Maar de dag was nog jong dus niet zeiken. We gingen met oma langs de cr√®che en ik bestelde online bij de Appie (mijn BFF) de boodschappen voor Melle zijn verjaardag en de weekboodschappen te doen. Zo’n 200 euro en 4 kratten boodschappen verder en ik was rustig dat ik dat ook weer van mijn lijstje kon strepen. Nog even met Melle langs de kapper, lunchen met oma op het terras en richting huis voor de zoon zijn dutje. Productieve ochtend!

We eindigen deze uiteindelijk fijne dag met mijn kind in mijn armen op de bank. Zijn lievelingsboek van het moment, speentje en knuffeltje op de bank. Fijne momenten sparen.

1495977607319.jpgWoensdagochtend gingen we een stuk fietsen, daar kon Ik Melle wel wat lekkers bij gebruiken. We stopten ergens bij een bakkerij en gingen voor een lekkere donut die we opaten bij het water. Blij kind! Eenmaal thuis sliep hij een paar uur als een roos. Middagslaapjes na drukke ochtenden werken altijd zo goed. Natuurlijk niet voor iedere dag haalbaar want sommige dagen zijn nu eenmaal wat minder recreatief, maar ik merk duidelijk verschil.

Ik plaatste een instagram post met een aantal van mijn knappe, leuke, lieve vriendinnen! Verder typte ik aan een artikel over vriendschap. Die blogpost is nog niet klaar, over persoonlijke artikelen doe ik graag wat langer. Ik schrijf dan steeds een beetje, vul wat aan, haal wat weg en zo kom ik dan uiteindelijk bij het eindresultaat.

Woensdagavond gingen we voor een bbq met vrienden (want, voetbal kijken!) en was ik dus zowel druk met de verjaardagsvoorbereidingen als de bbq. Taarten bakken, snoeptafel voorbereiden, vaat doen, eten, cadeautjes inpakken, sociaal doen en het huis versieren. Om 01.00 waren we klaar voor de volgende dag en was ik helemaal kapot. Tussendoor probeerde ik deze Ray-Ban van een vriend, best een tof model!!

Cadeautjes voor de jarige!!

Ik kwam ook deze nog tegen via @kekmamamagazine. Een leuke om over na te denken ūüėČ

Donderdag was Melle zijn grote dag! Het was heel druk met ongeveer 30 gasten maar het was ZO gezellig! Melle had al zo goed in de gaten dat deze dag om hem draaide. Toen hij werd toegezongen gingen beide handen vol plezier de lucht in en riep hij HOERAAAAA!! Cadeautjes uitpakken was ineens heel interessant, de taart werd met liefde opgegeten en hij speelde lief met alle kleine gasten. Ik kan oprecht zeggen dat ondanks de drukte en het geregel we allemaal een hele fijne leuke dag hebben gehad. Ik moet ook zeggen dat ik heel veel hulp kreeg van lieve vrienden voor de thee, koffie, taart en lunch rondes. De sfeer was heerlijk ongedwongen en iedereen had het volgens mij fijn!

Ter ere van zijn verjaardag plaatste ik deze foto op instagram. Ik breng Melle niet zo vaak ik beeld en zoek nog bij iedere foto naar de balans waar ik/wij ons goed bij voelen. Deze speciale mijlpaal wilde ik vieren met deze foto en wauw wat is hij lief. En klein. En mooi. En klein. Zo trots!!!

img_0298.jpgToen alle gasten weg waren besefte ik dat ik de zelfgemaakte ijsjes vergeten was uit te delen. Het was heel warm en aangezien ik dol ben op dingen zelf maken had ik deze split ijsjes gemaakt. Helaas moest ik ze zelf opeten, heel vervelend. Trouwens nog een tip als je net als ik een slechte drinker hebt, zelfgemaakte ijsjes als snack aanbieden. Hoeft helemaal niet ongezond te zijn en zo krijgen ze toch weer wat extra vocht binnen.

The day after. Er moest natuurlijk met zijn nieuwe speelgoed gespeeld worden. Hij had nog helemaal niet zoiets als dit kooksetje dus hij vond het erg interessant om een eitje voor me te bakken. Beetje zout en peper en ik kon aanvallen.¬†Kind kan de was doen ūüėČ

Melle kreeg van vriendinnetje Willemijn een nieuwe donkerblauwe pet (die ik hier al deelde) en deze vond ik nog op zolder van vorig jaar. Beide passen dus ik ben helemaal tevreden. Hij heeft liever geen pet op maar hij weet dat hij niet in de zon mag zonder. Bij de keuze binnen zonder pet of buiten met pet gaat hij toch met wisselend enthousiastme voor het laatste. Leuk om te zien dat hij zich zo ontwikkeld!

Het weekend was vooral veel relaxen, genieten van het heerlijke weer en Melle speelde continu in de tuin. Mijn dag was al goed begonnen met een fijne knuffel.

WARM!!!

Met heel veel pijn in mijn hart heb ik deze waanzinnige schoenen verkocht op United Wardrobe. Ik was verliefd vanaf de eerste dag dat ik ze zag maar ze zitten mij gewoon niet goed. Vooral de achterkant vind ik helemaal het einde maar ze komen al veel te lang niet uit te kast. Iedereen was het met me eens want ze waren binnen een paar uur verkocht. Ik hoop dat de nieuwe eigenaresse ze met heel veel liefde gaat dragen.

1496045248158.jpgIk liep bij een zonnesteek op ¬†doordat ik ‘even’ ¬†traktaties voor ¬†de cr√®che ging maken in de zon. Ik had me nogal verkeken op de warmte en de hoeveelheid werk dus uiteindelijk na anderhalf uur naar binnen verkast. Na iets van twee uur was ik dan eindelijk klaar en zwaar tevreden over het eindresultaat.

Daarna maakte ik een ijskoffie. Dit vind ik echt heeeeerlijk met het warme weer, alleen mis ik nog dat romige. Iemand een idee hoe ze dat in de koffiezaakjes voor elkaar krijgen?

We sloten de week af met een barbecue met vrienden. Ik had weer buikpijn van het lachen en we dronken samen een wijntje. Een hele geslaagde avond en het eten was ook heerlijk!

Als je tot zover hebt gelezen, applaus voor jou want wow, het is een aardig verhaal geworden. Als ik het zo onder elkaar zie een ontzettend fijne week met hele gezellige afspraken en momenten. Kon iedere week maar zo zijn! Deze week moet ik weer wat meer werken, ben ik een nachtje van huis voor een congres en staat er verder vrij weinig gepland. Allemaal een fijne week en we spreken elkaar vast op Twitter, Facebook of Instagram!

Liefs, Martina

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Maaike
    30 mei 2017 / 17:29

    Heerlijk geschreven weer en fijn om er een klein deel van meegepikt te hebben ūüėČ <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.