28 September 2018 – Vier maanden verder

IMG_3159Vier maanden verder. Vier maanden de moeder van twee kindjes. Nu ik dit typ heb ik een ronkende peuter op schoot, die ook nog eens ruikt naar een frikandel speciaal. Hij is namelijk ontzettend verkouden dus halen we de hele trukendoos tevoorschijn, inclusief het bekende uitje naast het bed. Eigenlijk moet ik nu ook beneden zijn bij de mini, want die mag haar ‘dream feed’ hebben zodat we eindelijk naar bed kunnen want morgen start de peuter om half 6 met jengelen. Ja jengelen, want ieder geluid rond dat tijdstip kan ik alleen maar zo beschrijven. Ik ben geen ochtendmens, geen nachtmens en geen avondmens. Niet echt een goede combinatie met kleine kindjes.

Dit tafereel vat mijn leven aardig samen, althans, het ouderleven. Want leuk als mezelf heb ik het nog steeds. Hier en daar een date met een vriendin, even een uurtje tijd voor mezelf als mijn stel naar de crèche is, of een date met mijn liefde (Stockholm!!!)

Maar hoe vóelt het nou? Rijk. Echt mensen, zo zoet kan het leven soms zijn. En verwar rijk niet met rustig. Of georganiseerd. Of overzichtelijk. Nee, het leven is op het moment een stroomversnelling. In die stroomversnelling kom je vooral vieze luiers, stenen (verzameld door de peuter), gestolen momentjes met mijn vriend en babyknuffels tegen. Not bad. Sommige momenten vraag ik mij echt af waar ik aan begonnen ben en waar ik in vredesnaam rust vandaan moet toveren, maar gelukkig staan daar janken-van-geluk-momenten tegenover. Balans is de sleutel. En de crèche helpt ook mee.

IMG_3497Caro is een ontzettend tevreden baby, ze drinkt haar flesjes, ontwikkelt zich volgens het boekje en groeit als kool. Het feit dat ze zo’n blije baby is, is echt een verademing. Melle zijn eerste jaar was veel intensiever en ik had toen veel meer tijd nodig om mij weer een beetje fit te voelen. Maar laten we vooral niet vergeten dat dit nu ook een bekende rol is. Ik ben al moeder en dat maakt het op sommige vlakken zeker makkelijker. Ik laat me niet meer zo gek maken door een huiltje, trek mijn kunnen niet direct in twijfel en accepteer gemakkelijker dat ik ook maar een mens ben.

Nee ik wil niet uitvallen tegen mijn peuter als hij niet wil luisteren terwijl ik weet dat hij moe is. Ik ben moe, ik ben niet perfect en dat is oké. Ja, dat is een schok he, niet perfect. Terwijl we dat allemaal zo graag willen. “Want ik zie een stukje van haar leven en dat ziet er toch echt wel aardig perfect uit”. Laat je niet gek maken. Het is een momentopname. Niet nep, maar een kleine impressie van een moment. Ik voel vaak de behoefte om dat als disclaimer te geven, ook bij een mooi plaatje op instagram.

Ik kan het leven dus het beste omschrijven als een rijke, drukke, imperfecte chaos. En ik ben er dol op. Wisten jullie trouwens dat ik samen met mijn vriend naar Stockholm ben geweest? Ed Sheeran gaf daar een concert en ik wilde het absoluut niet missen. Ik heb natuurlijk keihard staan huilen toen mijn 9 weken oude baby achterbleef bij oma, maar dat was ook oké. We hebben samen echt een ontzettend fijn weekend gehad. Genoten van het heerlijke weer, de mooie stad maar vooral de vrije tijd en de rust samen. Ed Sheeran was geweldig en toen er aan het einde van de avond ook nog een verlovingsring bij kwam kijken was ik helemaal in de wolken. Die ring kwam trouwens niet van Ed, om verwarring te voorkomen, maar van mijn allerliefste vriend (verloofde!!!). Ik heb er negen jaar op moeten wachten en heb vaak en lang gezeurd maar tóch kwam het als een grote verassing. Het was een fantastische avond. Nu ik dit typ vraag ik mijzelf sterk af of ik dit nog niet eerder verteld heb, aangezien dit in Juli gebeurd is. Toch kan ik me daar niet al te druk om maken, sorry jongens, ik heb nog wat last van mijn zwangerschapsdementie. (Neeeee, niet weer zwanger, maar dat blijft altijd nogal lang hangen).

Kortom een heerlijk gezin, verloofd… Het klinkt als een mooie droom en dat is het ook. Maar daarnaast is het leven ook belachelijk druk. Een gezin met twee jonge kinderen, een vriend met een drukke baan en zelf nog werken is soms best intens. Ik ben op zoek naar balans en ik gok dat iedereen dat herkend. Ik doe graag iets voor mezelf maar het moet allemaal in evenwicht zijn en niet ten koste van mijzelf of het gezin gaan. Zo stoeien we verder, maar ik denk dat het belangrijk is om je daar bewust van te zijn. Is jullie leven ook verre van perfect maar vooral heel erg heerlijk?

Liefs, Martina

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 29 september 2018 / 09:55

  Precies dat! Chaos maar ook zo heerlijk met zo’n kleine mini me. Het maakt je zo kwetsbaar en niet meer onbezorgd maar je krijgt er zoveel moois voor terug. Soms ook halve hartverzakkimgen en grijze haren maar dat terzijde…s

  X
  Gelukjes van Maris onlangs geplaatst…New Theme: PhotosMy Profile

  • Martina
   Auteur
   1 oktober 2018 / 16:38

   Hahahaha echt wel!!! Die grijze haren herken ik, helaas!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.