28 Oktober 2018 – Uit eten, een goed gelukt familieplaatje en taart!

Ik begin mijn fotodagboek op Zaterdag 13 Oktober, in de bakfiets. Zonnig weer, ‘met zonder jas naar buiten’  en nog even terras weer. We gingen met zijn viertjes op pad met de fiets, richting Garnwerd. Toen we ergens moesten stoppen voor een fles en alle bankjes bezet waren door oude bazen besloot ik maar ín de bakfiets te gaan zitten. Probleem opgelost en het zat helemaal prima!! Wat mij betreft nog een kwaliteit van de urban arrow 😉 Melle speelde even met alle blaadjes in het gras en keek naar de boten die voorbij kwamen, feest!!

Eenmaal aangekomen bij Garnwerd aan Zee gingen mijn vriend en ik voor een Radler op het terras. We hadden ook een zak speelgoed meegenomen zodat Melle in het zand kon spelen, werkte top! Nu ik dit zit te schrijven staat de houtkachel aan en is de Radler ingeruild voor een rood wijntje…

Ook Zondag beloofde het een mooie dag te worden. Mijn vriend was ook nog een weekje vrij dus we hadden wel zin een een leuk uitje! We besloten om een dagje heen en weer naar Ameland te gaan, aangezien overnachten niet ging lukken door geplande afspraken. Hier stonden we te wachten op de boot. We nemen voor een dagje eigenlijk nooit een auto mee en dat werkt voor ons prima. Het helpt alleen maar om te voorkomen dat je met een afgeladen auto op stap gaat met spullen die je toch niet nodig hebt. Caro was ook mee en voor haar hebben we natuurlijk meer spullen nodig dan voor bijvoorbeeld de peuter. Denk aan slapen, schaduw, voeding etc. Mijn vriend reserveerde twee elektrische bakfietsen en wij namen haar op de boot mee in de maxi cosi. Ook ging er naast de standaard dingen een draagdoek, een xxl hydrofiel en een parasol mee. Voor melle namen we ook nog wat extra speelgoed voor op het strand mee.

Melle stond in korte broek en sandalen, vol verwachting naar buiten te kijken, mopje!

De fiets was wel even een dingetje. Toen we ze op gingen halen bleek de urban arrow nog maar 2 streepjes batterij te hebben, dus dat betekende opladen. Naast dat ik het echt niet oké vind dat je de volle mep betaald voor een bijna lege elektrische fiets, vind ik het ook heel stom dat ze dan niet even een andere batterij regelen. We hadden eigenlijk het plan om de strandtent te bezoeken waar we volgend jaar willen trouwen maar de batterij ging natuurlijk ook sneller leeg door het fietsen door de duinen dus dat is niet gelukt. Uiteindelijk zijn we bij een andere strandtent gestopt om de batterij op te laden maar dat ging natuurlijk lang duren. Daarnaast hadden we direct na het ophalen ook al 3 kwartier zitten laden. Nu is dat echt geen ramp maar als je maar één dag op het eiland bent is dat natuurlijk ontzettend jammer. Ik heb er dus (nog) niks mee gedaan naast direct bij het ophalen uitspreken, maar het staat mij ook tegen dat ik er dan als klant zelf weer achteraan doet. Echt jongens, service is wat mij betreft het belangrijkste wat er is en aangezien je wel zestig euro kwijt bent voor een dagje fietsen huren is het toch jammer… Zouden jullie het laten gaan, of toch iets mee doen?

Deze foto plaatste ik al op instagram. Ik kreeg van mijn peuter een bosje geplukte bloemen, smelt!!! Deze jongen weet nu al hoe hij punten moet scoren bij zijn moeder….

Melle had echt een heerlijke dag. Hij is gek op het strand, met name de duinen. Net als bijna drie maanden geleden zaten wij op het terras met naast ons een ultiem gelukkige, spelende peuter. Hij maakte zandtaartjes, rolde de duin af naar beneden, gaf elke bezoeker van de strandtent een warm welkom door “Hallooooo” te roepen en zat vol aandacht te kijken naar alle passerende hondjes. Wij zaten dus aan de rand van het terras zodat we hem continu in het zicht hadden maar genoten ook van lekkere koffie, taart, lunch en drankjes. Caro sliep in de schaduw en zat tevreden op schoot te spelen. Heerlijk!

Yummmm, heerlijk drankje voor op het terras!

Na een paar uur laden was het tijd om terug te fietsen richting de boot.

Blij hoofd. Voor ons is Ameland redelijk dichtbij maar het voelt echt als vakantie!! We komen hier ontzettend graag en ook best vaak dus hoe bijzonder is het dat wij hier volgend jaar ook gaan trouwen?!!? Ik kan niet wachten!

We maakten nog een tussenstop bij een speeltuintje en toen was het echt tijd om de fietsen in te leveren en naar de boot te gaan.

Doei Ameland!! Ik wilde deze geslaagde dag afsluiten met een familie foto maar zowel Melle als Caro vonden dit niet heel boeiend. Thanks voor de leuke foto kinderen, haha! Kan zo het plakboek in. Dit was echt een geweldige dag, heerlijk!!

Maandag deden we het vooral rustig aan. Ik kan zo genieten van een dagje niks, niet de deur uit moeten en geen afspraken in de agenda. Heel fijn! Melle heeft na een drukke dag ook vaak even wat extra momentjes voor zichzelf nodig. Beetje hangen in huis, met de auto’s spelen, veel zeuren om filmpjes kijken en de hele tijd vastgeplakt zitten aan papa. We sluiten de dag af met een peuter die vroeg naar bed gaat, dat snap je wel 😉

Maandagavond maakt ik de bodem en vulling voor een cheesecake die Melle uitkoos uit het boek Cheesecake van Sabine koning. Dinsdag was het tijd om te proeven. Deze had een vulling van roomboter sprits en M&M, met bovenop chocolade en pindakaas ganache. Zwaar leven.

Dinsdagavond ging ik uit eten met vriendin E. en dat was ontzettend fijn. Ik heb het de afgelopen periode heel druk gehad en dan merk ik direct dat ik veel minder energie en ruimte heb om leuke dingen te ondernemen met vriendinnen, terwijl dat zo fijn en belangrijk voor mij is! Zoals altijd sloten we de avond af met nog steeds duizend dingen om over te praten en een leeg restaurant, dierbare avonden!

Woensdag ging ik naar mijn vriendin M. voor een behandeling van mijn huid. Ze is huidtherapeut en doet dit met ontzettend veel passie en plezier. Naast kletsen over andere dingen deelde ik ook nog wat leuke weetjes en tips via instagram stories over huidverzorging. Ik kreeg hele leuke vragen over producten etc, ik heb het verhaal voor de liefhebber opgeslagen op IGTV. Volgende week ga ik weer terug in de stoel voor stap twee, dan is ook mijn post-zwangerschap-pigment aan de beurt. Ik zal weer een stukje filmen!

Zoals ik als schreef had mijn vriend een weekje vrij. We vierden dat met een dagje wellness en dat was ook echt top! Boekjes lezen, eten, drinken, rond dobberen in een bubbelbad… Ik neem thuis amper de tijd om te lezen, heel stom!! Maar gelukkig maakte ik deze dag weer een start in een nieuw fijn boek, de 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden. Echt een aanrader deze serie, hilarische verhalen die ontzettend uniek geschreven zijn.

Thuis staat er een pakketje te wachten, niet voor mij maar voor mijn vriend. Geluksvogel. Ik ben ontzettend druk met het uitzoeken van al mijn spullen en vind dat ik echt even terug moet in spullen. Mijn vriend daarentegen verslindt schoenen en kleding. Toen ik dus nieuwe schoenen uit mocht bij de schoenenfabriek mocht hij wat moois uitkiezen, omdat hij wel weer een nieuw paar kon gebruiken! Hij ging voor deze classics van Panama Jack.

Vrijdag ging ik met vriendin C. baantjes zwemmen, we gaan 1 tot 2 keer per week zwemmen en dat gaat echt heel lekker! Ik deelde op instagram al een unicorn zwemmuts flippers en een duikbril. Mijn vriendin wilde nog steeds naast mij in het zwembad plonzen als ik zo wilde gaan zwemmen, wat mij betreft echte liefde, haha!! Uiteindelijk heb ik het bij een zwarte muts, oordoppen en een brilletje gelaten, best netjes! Wat dit hele verhaal met deze taart en koffie te maken heeft? Niet heel veel… We moesten wachten tot de senioren klaar waren met spetteren en we hadden ons verkeken op het schema. Vandaar een noodgedwongen kop koffie met een taartje om te delen. Daarna veertig baantjes gezwommen dus lekker in balans allemaal 😉

Ook zaterdag waren we de hele dag op pad. Ik liep een rondje met Caro zodat ze kon slapen. In tegenstelling tot Melle slaapt ze heerlijk in de kinderwagenbak. Dit was mijn outfit van de dag!

Geen idee wat precies de gedachte achter de bril was, maar doe je ding zoon!

Waar ik de ene week alleen maar thuis ben was dit een week vol sociale afspraken. Ik ging met vriendin M. sushi eten bij Fujiyama in Groningen en dat was misschien wel de beste sushi die ik ooit heb gegeten!! M. is onze ceremoniemeester dus er werd ook veel gekletst over de aankomende grote dag, heel leuk!! We verlieten helemaal gelukkig het restaurant en gingen daarna richting de Oosterpoort waar Matt Simon op ging treden. Een heerlijke afsluiter van de week

Sorry voor de vertraging van mijn fotodagboek. Ik had hem al véél eerder in de planning maar er kwam in de avonduurtjes steeds wat tussendoor (lees: een baby) waardoor het me niet lukte om hem af te schrijven. Ik ga toch maar voor beter laat dan nooit en hoop dat jullie het toch leuk vonden om weer eens een fotodagboek van mij te zien!! Wil je meer van mijn week en belevenissen zien, je kunt mij volgen op Instagram.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Nynke
    28 oktober 2018 / 20:24

    Wat een fijne foto’s van een heerlijke week! Ben nog nooit op Ameland geweest, maar na het zien van jouw mooie plaatjes wil ik er ook wel eens naartoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.