23 juli 2015 – Diary – Ziekenhuisopname, bevallen en knuffelen!

Na een lange blog stilte is het tijd om weer wat van me te laten horen! 3 Mei deelde ik voor het laatst foto’s uit mijn leven, sindsdien is er veel gebeurd. Heel veel. Geen idee waar ik moest beginnen, daarom gaan we maar gewoon verder bij 5 Mei.

Het was raar weer op 5 Mei, ik wilde een kijkje nemen bij het bevrijdingsfestival, maar na een zonnige ochtend zou het flink gaan stormen. Dan maar even voor die tijd een rondje over het terrein en daarna een ijsje. Toen het ging stomen zaten we al lekker ergens binnen in de stad met een groep vrienden, gezellig!

 Nesteldrang! Druk met alles uitzoeken, inrichten, een wandje verven en schoonmaken.

Hoi babybuik! Ik ben trouwens dol op dit frisse gele nagellakje voor de zomer! Helaas is hij uit het assortiment…

Het weekend moest ik naar het ziekenhuis ivm bloedverlies. Ik schrok ontzettend en maakte me natuurlijk veel zorgen.  Gelukkig bleek alles in orde en hoopten we op een eenmalig angstig momentje… De rest van de week deed ik rustig aan en las ik een boekje in de tuin.

Helaas was ons bezoekje niet eenmalig. Een week later lag ik alsnog in het ziekenhuis met fors bloedverlies bij een termijn van 33 weken… Achteraf was dit de eerste dag van bijna een maand vertoeven in het ziekenhuis. Iedere keer die bloedingen, iedere keer de spanning over de conditie van de kleine. Ik was helemaal op van de spanning, onzekerheid en door de bloedingen ging ik me lichamelijk ook niet echt fitter voelen.

Met bedrust lag ik af te wachten hoe het zou gaan. Gelukkig mocht ik eruit voor de douche en het toilet. Ik bleef bloedverlies houden en moest steeds weer aan het ctg om de conditie van de kleine te controleren. Ik wil er niet te diep op ingaan, maar ik kan wel zeggen dat het geen dag stabiel was. Dit was zo slopend en emotioneel, zowel voor mij als voor mijn vriend. Na een aantal dagen was ik helemaal op van de spanning, terwijl het toen eigenlijk allemaal nog moest beginnen.

Maandag 25 mei was ik 34 weken en 1 dag zwanger. Mijn app geeft elke dag een boodschap, vandaag was het “bijna klaar voor de start”. Nou, die start was sneller dan gedacht, want die dag is Melle geboren.

Die middag is ons zoontje Melle geboren na een keizersnede. Ondanks de termijn had hij een vliegende start. Nu ik de foto terug zie kan ik alleen maar denken aan hoe ontzettend mini hij was.

Trots en verliefd!

Kleine voetjes, klein mannetje aan de snoeren… Niet hoe het zou moeten zijn, maar wat ben ik blij dat de zorg in Nederland zo goed is.

Vitamines om dit spook weer een beetje op te peppen.

Jaaaaaaa gedouched! Langzaam weer een beetje op de been na de keizersnede. Het duurde bij mij allemaal net wat langer dan anders doordat ik al veel bloed verloren had tijdens de opname. Super frustrerend om ineens afhankelijk te zijn van anderen, al hebben de verpleegkundigen onwijs goed voor mij gezorgd!

Mijn eerste beschuitje als mama!

Doordat Melle nog te klein was om zelf te drinken was ik druk met kolven. Het is zo machteloos als je kindje ergens anders in het ziekenhuis ligt en je kunt niks voor hem doen. Daarom was ik extra blij dat ik op deze manier toch zelf voor mijn kleintje kon zorgen. Ik was zo trots op de flesjes vol melk en de verpleegkundigen deelden mijn vreugde, zo leuk!

Toen ik ontslagen was van de kraamafdeling bleef ik in een rooming in kamer slapen. Dit is een soort logeerkamer op de afdeling zodat ik zelf lekker veel bij Melle kon zijn en hem zoveel mogelijk zelf kon verzorgen. Dit betekende wel dat we zelf voor ons eten en drinken moesten zorgen, lastig als je in het ziekenhuis bent en je bent nog niet mobiel door een operatie. Gelukkig hadden we een berg lieve vrienden en familie die ons eten brachten zodat we ons daar niet druk om hoefden te maken. Ook nam mijn moeder me tussendoor even mee om ergens wat te eten. De verpleegkundigen pasten ondertussen op Melle. Ik genoot van carpaccio!

Lunchen in het ziekenhuis.

Ik moest mezelf er echt toe zetten om soms even van de afdeling af te gaan en even een frisse neus te halen. De dagen voelden echt aan als weken en uiteindelijk zei mijn verloskundige dat ik afleiding moest gaan zoeken zodat ik mijn zinnen een beetje kon verzetten. Continu op de afdeling zijn was nogal intens. De laatste week in het ziekenhuis ben ik uiteindelijk beter doorgekomen doordat vrienden en familie mij elke dag even op kwamen zoeken. Het was ontzettend fijn om elke dag uit te kunnen kijken naar bezoek.

Toen kwam een van de mooiste momenten, Melle mocht mee naar huis! Het moment dat ik hem in de maxi cosi zette…. Echt ultiem geluk en heel onwerkelijk na, voor mij, bijna een maand binnen ziekenhuismuren.

Thuis toch nog een soort van kraamweek gehad (jaja, wel 14 uur!) eindelijk tijd om te tutten en we genoten van een badje zonder allerlei slangetjes. Flink wennen om ineens van een gezonde baby uit te gaan na zijn start in het ziekenhuis.

Zo fijn, lekker bij me in de draagdoek! Dit is een geweven doek van Bykay, echt heel fijn in gebruik.

Eindelijk lekker knuffelen met m’n kleintje wanneer ik maar wilde. Heerlijk dat luierkontje in de lucht!

Lekker bbqen met vrienden in de tuin. Melle wilde niks missen dus ik hees hem maar weer in de draagdoek.

Man wat is de Joolz een heerlijke wagen om mee te lopen. Dit is zo’n aankoop die echt belachelijk duur was, maar hij is het geld nu al meer dan waard!

Het kamertje van Melle was echt nog lang niet klaar, er stonden alleen een aantal meubels. Ik bestelde een hemeltje voor boven het ledikantje, dit vind ik zo leuk staan! Binnenkort mijn vriend lief aankijken want ik wil graag wat dingen ophangen om het een beetje aan te kleden.

Melle zijn favoriete plekje.

In de ochtend lekker nog even samen in het grote bed. Lekker een beetje bijslapen na een gebroken nacht, dat doe ik nu nog steeds tot een uur of 9, heerlijk!

Toen het lekker weer was gingen we lekker ergens lunchen. Man wat is het lastig wat zo’n kleintje aan moet, helemaal als het weer wisselend is. Zon maar een windje… Jasje aan jasje uit? Mutsje af en dekentje over? De dilemma’s bij een pasgeboren baby….

Ik vind koeka zo’n ontzettend mooi merk, hier geef ik echt heel graag mijn geld aan uit! De omslagdoek die je op de foto ziet is echt een grote favoriet. Hij is ontzettend zacht en ik vind het printje zo leuk! Ik gebruik hem overigens ook gewoon als dekentje in de maxi cosi.

Gezellig op stap met mijn mannen. Mijn andere favoriete man zat achter het stuur.

Schatje!

Na zo’n 6 weken hadden we eindelijk de geboortekaartjes binnen. We hadden nog geen kaartje uitgekozen, dus dat moest allemaal achteraf. Helemaal niet erg maar het kwam er eerst gewoon niet van. Ik had wel een paar kaartjes op het oog, maar toen Melle eenmaal geboren was vond ik ze helemaal niet meer bij hem passen. Het is uiteindelijk een heel zacht en klassiek kaartje geworden.

Als laatst een foto van de opzet voor de newborn shoot. Het is een duur grapje maar ik hem echt prachtige foto’s van hem gekregen. Je kan die eerste weken niet meer terug halen en echt, wat is het dan leuk om mooie foto’s van je kleintje te hebben. Aanrader!

Dit was de eerste berg foto’s van de afgelopen tijd. Ik heb nog een hele berg, maar die bewaar ik even voor de volgende ronde. Ik ga proberen het bloggen weer een beetje bij te houden want ik heb het echt gemist!

Liefs, Martina   Bloglovin          twitter              Instagram         youtube

Volg:
Share:

29 Reacties

 1. 24 juli 2015 / 08:19

  Wat leuk om al die foto’s te bekijken. Maar wat heb je toch een heftige tijd meegemaakt zeg. Gelukkig zijn jullie nu lekker thuis met jullie mooie mannetje.
  Saskia onlangs geplaatst…Laatst Gekeken Netflix Series!My Profile

 2. 25 juli 2015 / 11:00

  Jeetje.. Wat een verhaal! Zo’n klein mannetje aan al die draden in het ziekenhuis. Wat ben ik blij dat alles uiteindelijk zo goed is gekomen. En wat een plaatje is hij ook! Geniet van ieder moment, maar dat gaat vast en zeker lukken. En Koeka? Hier ook een gigantische crush. Van boxkleed tot aankleedkussenhoes. Check! Alleen dan alles in lichtroze 😉
  Marije | Mumstheword onlangs geplaatst…Proud MaMa BabybelMy Profile

  • Martina
   Auteur
   26 juli 2015 / 13:12

   Ja heerlijk om weer thuis te zijn inderdaad! Moest echt wel even bijkomen van alles! Aaaah erg he, als je eenmaal begint met dit merk…haha! Ik heb heel veel blauwe dingen verzameld, hopelijk kan ik het ooit nogmaals gebruiken 😉

 3. 25 juli 2015 / 12:47

  Wat heftig zeg. Gelukkig is jullie zoontje nu lekker thuis en kunnen jullie nu met zijn drietjes lekker genieten. Zo’n draagdoek lijkt me ideaal!
  Cindy onlangs geplaatst…Shining Saturday: Sweet dreamsMy Profile

  • Martina
   Auteur
   26 juli 2015 / 13:10

   Inderdaad, lekker door met het normale leven! Nooit gedacht dat ik dat zo zou kunnen missen! Een draagdoek is echt een uitkomst als je even je handen vrij wilt hebben 🙂

 4. 25 juli 2015 / 20:42

  Wat leuk om je foto’s te zien van te afgelopen tijd! Fijn dat je kereltje het zo goed doet en nu lekker bij mama en papa thuis is :). En Koeka is inderdaad een prachtig merk! Ik heb er destijds ook een ledikantdekentje en maxi-cosi deken van gekocht. Ze blijven mooi!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…De kaakchirug, hoe was mijn vakantie en blogschemaMy Profile

  • Martina
   Auteur
   26 juli 2015 / 13:09

   Ja en het is ook allemaal zo lekker zacht dus ook heel fijn voor Melle en niet alleen voor het oog van mama 😉

  • Martina
   Auteur
   26 juli 2015 / 13:08

   Dankjewel! Ja zo’n draagdoek kan echt een uitkomst zijn op sommige momenten! Even oefenen met knopen maar daarna is het zo gedaan. Ik heb hem eigenlijk altijd bij me onderin de kinderwagen voor de relmomenten van de kleine haha

  • Martina
   Auteur
   26 juli 2015 / 13:07

   Dankjewel, ik moet er echt om denken om soms even foto’s van mezelf en Melle te (laten) maken. Aangezien ik zelf meestal achter de camera sta schiet dat er nog wel eens bij in. Helemaal jammer aangezien ze zo snel veranderden/groeien in het eerste jaar!

  • Martina
   Auteur
   28 juli 2015 / 12:28

   Is het ook zeker, je hele leven staat ineens op z’n kop 😉

 5. 29 juli 2015 / 08:30

  Wat heeft jouw leven op z’n kop gestaan zeg! Heftig allemaal… Gelukkig heb je je mannetje nu lekker thuis! Heerlijk dat kleine nog! Ze worden zo snel groot…
  Manon onlangs geplaatst…De loedermoeder TAGMy Profile

  • Martina
   Auteur
   29 juli 2015 / 21:37

   Ja niet normaal hoe snel het gaat he?! Ja het voelde echt allemaal zo intens, blij dat het allemaal achter de rug is

 6. 29 juli 2015 / 13:02

  Wat een prachtige en mooie foto’s allemaal! Ik heb er echt van genoten om ze stuk voor stuk te bekijken. Zo’n mooi en lief klein mannetje met een prachtige naam!
  Kelly – Pluiskonijn.nl onlangs geplaatst…Plog Pluiskonijn #1My Profile

 7. 30 juli 2015 / 14:14

  Ik vind het nog steeds ‘gek’ om de naam van mijn zoontje bij iemand anders te zien, haha. Ik vind het echt steeds heftig om te lezen dat anderen niet zo’n mooi succesverhaal hebben als ik, en nu ook iemand met dezelfde naam als mijn zoontje. Ik hoop echter dat de rest van het moederschap is zoals je had gehoopt en dat jullie nu lekker met z’n drietjes kunnen genieten!
  Jennifer onlangs geplaatst…Het meisje en haar fietsMy Profile

  • Martina
   Auteur
   30 juli 2015 / 22:23

   Haha ja snap ik! Gelukkig ken ik verder niemand met deze naam! Jij wel? Sinds we thuis zijn kunnen we gelukkig lekker genieten van de gewone dingen in het leven, heerlijk!

 8. 30 juli 2015 / 14:37

  Wat leuk om jouw verhaal te lezen. Al zijn sommige delen helemaal niet zo leuk natuurlijk. Ben blij dat alles nu goed gaat met jullie en je zo geniet. Die draagdoek ziet er heerlijk uit, lekker warm bij je. Jullie hebben een prachtig mannetje, geniet van ieder moment!
  Carlijn onlangs geplaatst…En dan heb je ineens een tweelingMy Profile

  • Martina
   Auteur
   30 juli 2015 / 22:24

   Dankjewel voor je leuke reactie! De draagdoek is op sommige momenten echt een uitkomst, zo handig! Op deze manier krijgt we beide onze zin. Melle lekker dichtbij mama en mama de handen vrij, win win!

 9. 31 juli 2015 / 11:55

  Wat een mooi verslag, goed geschreven! Spannende tijden zo te lezen. Melle, wat een leuke naam. Ik ken ook een Melle, maar dat is een meisje. Vind het eigenlijk voor een jongen net zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.