2 Februari 2018 – Mijn Roadmap, doelen & dromen

img_2475.jpgIk heb mijn Passion planner hier naast me liggen, met mijn ‘passion roadmap’ opengeslagen. Ik besloot er een artikel over te schrijven, om mijn doelen en dromen met jullie te delen. Misschien kan ik jullie een beetje inspireren, misschien hebben jullie een mooie aanvulling voor mijn lijstje of kunnen jullie mij over een tijdje stiekem herinneren aan dit artikel 😉

Hoe zit de roadmap in elkaar? “Maak een wenslijst. Als je alles kon zijn, als je alles kon hebben als je alles kon doen, wat zou dat dan zijn?” De ‘Wishlist’ richt zich op 3 maanden, 1 jaar, 3 jaar, en je wensen voor ‘a lifetime’. Kijk, hoe tof ik de gedachte van dromen en wensen zonder grenzen ook vind, voor mij werkt dat niet omdat niet haalbaar mij nogal demotiveert. En groot dromen is zéker gezond en daar sta ik volledig achter. Maar, bijvoorbeeld, indien niet gezond en dan zeggen ik wil gezond zijn, dat zou ik dan eerder omschrijven als dromen van een leven zonder beperkingen van die ziekte, een positieve ‘mindset’ en het blijven zoeken naar mogelijkheden en geluk op allerlei manieren. Ik bedoel maar, hier kan ik gewoon veel meer mee. Net als het financieel goed voor elkaar hebben. Dat klinkt sowieso een beetje afgezaagd maar doelen als: een gezonde financiële situatie, leven zonder schulden en financieel kunnen voorzien in wat je dromen en doelen zijn, daar kan ik wél weer iets mee. Natuurlijk is het jóuw roadmap dus mocht je er zelf ook mee aan de gang willen gaan, omschrijf je doelen en dromen hoe jíj dat wilt…

3 maanden – Oké, laten we beginnen met drie maanden. Besef je wel hoe ontzettend KORT dat is? Tussen de tijd van nadenken over mijn doelen en deze blogpost zit ook al bijna weer een maand. Maar nu ik zo op mijn lijstje spiek ben ik dus wel gewoon bezig met wat ik opgeschreven heb.

Bloggen – Ik heb het woord nu al drie keer aan moeten passen van blowen naar bloggen, dus mocht je dat ergens lezen, damn you auto correct ;). Het onderhouden van mijn site doe ik nu al zeker vijf jaar met zowel veel dips als veel plezier. Afscheid nemen heb ik nooit gedaan, want daar was het toch altijd te leuk voor. Deze site is van mij, hij groeit al jaren met mij en mijn interesses mee en dat is helemaal oke. Ik heb geen verplichtingen richting een mediabureau ondanks dat ik een poosje die droom heb gehad. Ik moet zeggen dat ik tevreden ben met waar ik sta. Ik heb veel onrust gevoeld omdat ik dacht dat ik met mijn site ergens anders heen moest omdat anderen dat misschien van mij verwachtten. Maar nu kan ik wel zeggen dat ik daarin rust heb gevonden. Wat maakt mij in combinatie met bloggen dan wél gelukkig? Reacties van lezers dat een stukje ze raakt. Dat een column ze aan het lachen maakten van herkenning. Dat ik een appje krijg van een vriendin dat ze een blogpost door heeft gestuurd naar een andere vriendin/zus/vriend omdat ze vond dat die het ook écht even moesten lezen. Dat geeft mij zoveel voldoening!! Eerder begon het schrijven en fotograferen als een uitlaatklep naast een werkleven in uniform. Ik had behoefte aan creativiteit en een luchtige hobby. Luchtig kun je mijn teksten niet altijd noemen, maar mijn creatieve online plekje is het nog altijd. En dat gaat dus echt zo blijven. Wat wil ik dan wél met mijn blog en social media? Interactie, herkenning en het liefste zie ik dat terug in een mooi aantal vaste bezoekers en goede/leuke gesprekken.

Genieten van mijn, waarschijnlijk laatste, zwangerschap – Ik schreef al eerder, als alles goed mag gaan met Baby Mei kan ik bijna met 99% zekerheid zeggen dat mijn gezin, ons gezin compleet is. Dat genieten lukt dus wel. Inmiddels 26 weken zwanger en week 27 is alweer begonnen. Aan de ene kant vliegt de tijd en voel ik me redelijk relaxed, maar aan de andere kant ben ik al lang niet onbezorgd meer. Het gaat ontzettend goed, begrijp me niet verkeerd maar ik neem niks voor lief. Elke nieuwe week is weer een stapje dichterbij dat meisje in mijn armen, Ik kan niet wachten!

Minder bewerkte voeding eten – Dit is wel de eerste echte faal in het rijtje. Ik heb gewoon bergen cravings en eet gewoon niet gezond genoeg. Ik heb de hele dag ontzettende trek en kan niet stoppen met eten. Ook het gemak van een paar koekjes uit de kast plukken tegenover het maken van een smoothie of het snijden van wat fruit is toch een dingetje. Ik ga echt mijn best doen om snoepmomenten te beperken en meer verse onbewerkte dingen uit de kast te pakken.

Ontwikkelen binnen mijn werk – Huh, je werk?! Ja, ik heb ook nog een baan 😉 Ik ben spoedeisende hulp verpleegkundige en dat vind ik echt een waanzinnig prachtig beroep. Sinds kort mag ik ook les geven binnen dit vakgebied en dat is zo tof!! Een hele nieuwe rol, heel blij mee maar ook heel spannend! Daarom richt ik mijzelf nu ook vol enthousiasme en energie op deze nieuwe  rol want ik wil de ruimte en tijd nemen om hierin te groeien.

Een lang weekend weg, bijvoorbeeld Brugge – Ik heb in April verlof en mocht ik me dan nog goed genoeg voelen zou ik het heel erg leuk vinden om nog een weekendje weg te gaan. Of dat met of zonder zoon moet zijn weet ik niet en misschien is iets eerder in de zwangerschap ook wel handig, maar dat zien we allemaal wel. Het lijkt me gewoon een ontzettend leuke stad om te bezoeken, maar Maastricht lijkt me ook heel leuk! Beetje eten, beetje shoppen, beetje relaxen. Yes please.

Zo dat waren eigenlijk al mijn 3 maanden doelen. Ik ben alweer 1000 woorden verder, dus voor mijn 1 jaar, 3 jaar en ‘voor altijd’ wensen hebben we denk ik een deel twee nodig! Mits jullie het natuurlijk leuk vonden om dit te lezen. Ik ben benieuwd, werk jij met doelen en heb je iets concreet op je lijstje staan? Ik ben benieuwd!!

Liefs, Martina 

Volg jij mij al via social media?

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 2 februari 2018 / 20:45

  Leuk om te lezen! Zelf heb ik op dit moment een aantal doelen staan die ik zeker weten wil halen 🙂

  • Martina
   Auteur
   2 februari 2018 / 21:13

   Leuk, nog mooie doelen om te delen? Hoe ben je er bewust mee aan de slag gegaan? Kleine doelen van gehaald met tijd en concrete dingen? Dat maakt het inzichtelijk maar ook wel weer eng he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.