15 Juli 2017 – Onze vakantie in foto’s

img_1854.jpgIk zit steeds te dromen over mijn blog. Net alsof deze prachtige fijne website, dit heerlijke online domein slechts een dagdroom is. It’s been too long is wat in m’n hoofd speelt, het geeft me kriebels in m’n buik en m’n handen jeuken. Het is hier altijd zo leuk, dus tijd om dit kindje wat liefde te geven!

img_2736.jpg30 Mei schreef ik mijn laatste post. Ik deelde foto’s van Melle zijn tweede verjaardag en gaf jullie een kijkje in mijn dagelijkse leven. Het voelt alweer zo lang geleden en dat ís het natuurlijk ook! Vorige week zat ik in een heerlijk vakantiehuisje met uitzicht op het Veluwemeer. Nederland als vakantieland? Ik zag het vooral als saai. Maar ik weet nu wel beter! Vakantie zit niet zozeer in de locatie, vooral in de fijne moment. Denk: Zoon slaapt, uitgeput na een ochtendje zwemmen en mijn vriend geniet van een boek. Ik lig op de bank, een filmpje te kijken. Het is nog maar twee uur in de middag, alle tijd. Best wel fijn.

img_2571.jpg

img_2768.jpgWat is nu eigenlijk vakantie? Buitenland? Een tropische bestemming? Je dagelijkse ontbijt missen, je heimelijk volstoppen met toetjes en op dag 6 stiekem gewoon willen koken? Begrijp me niet verkeerd, ik ben er dol op. Maar ik kan wel zeggen dat ik inmiddels een andere definitie van vakantie heb gevonden. Even terug naar die heerlijk ontspannen momentjes. Even samen tijd doorbrengen en een dom spelletje badminton spelen met waardeloze rackets van de intertoys. Vriendlief verrassen met een emmer water in zijn nek. Heel hard lachen om de zoon die hoopvol “taartje mama?” vraagt als we gezellig op donderdagmiddag koffie gaan drinken bij dat ene leuke tentje. Het is de zon op je gezicht, samen een wijntje drinken. Snoepen want het is tenslotte vakantie. Tijd nemen voor dat kneuterige maar stiekem heel leuke handletteren en je even niet druk maken om onbeantwoorde e-mailtjes en de weekboodschappen. Mijn vakantie (deel één, want mijn vriend is een ontzettende vakantieliefhebber, heel naar) zit er inmiddels alweer op.

IMG_0728 img_1927.jpg img_1774.jpg img_2149.jpg img_2197.jpg img_2353.jpg

img_1724.jpg img_1617.jpg img_2159.jpg

img_2234.jpg img_2139.jpg img_1611.jpg img_2022.jpg IMG_7996 Ik dronk drankjes met vrienden in Spanje, ik was rusteloos omdat ik ineens niet achter een kind aan hoefde te rennen op het strand. Kind luidde zijn vakantie in bij oma en had op wat zieke dagen na ( boe, stom!) de tijd van zijn leven. Álle aandacht en heel veel liefde in overvloed. Ik zat bovenaan de fontein majestique van een pizza te genieten. Ik zag de zon ondergaan. Ik werd (3x) aangezien als heuse Spaanse (vind ik gewoon leuk!!). Ik stond letterlijk op mijn hoofd op het Spaanse strand en genoot van de heerlijke zee. Dit laatste is trouwens een serieus dingetje want ik ben overal niet zo gek op de zee… Maar dit was GENIETEN.

img_2608.jpgTussen de twee vakantieadressen door beleefde ik met mijn vriend een feel the love dag op een bruiloft van familie. Om af te sluiten met een gevangen boeket. Trouwens, dont get your hopes up, want dit is het tweede gevangen boeket binnen een jaar. (Lieverd, mocht je dit lezen en bang zijn voor een afwijzing, ik zal ja zeggen 😂). De dag erna het weerzien met mijn heerlijke zoon, ONBETAALBAAR. Knuffels en kusjes die ik in een doosje wil doen en nooit meer wil vergeten. Ik ging met mijn heerlijke gezin en familie naar de Efteling en zag deze wondere wereld in de ogen van mijn zoon. Ik was euforisch omdat ik uit de losse pols even de roos bij de schiettent raakte (nog nooit eerder gedaan, zowel het schietgedeelte als het raakgedeelte). We sloten de dag af met een heerlijke pasta. Moe maar voldaan slapen. Dan droomparken als laatste vakantiebestemming van deze twee weken.

IMG_1046 img_3011.jpg img_3077.jpg img_2919.jpg img_2636.jpgEcht alleen maar tijd voor het gezin en daarnaast ook tijd voor onszelf. Ik geloof heilig in tijd voor jezelf, hoe gek ik ook op mijn vriend en zoon ben. Soms wil ik gewoon even alleen zijn met een goed boek, een fijne serie of een notitieboekje. Me time. Dat maakt mijn relatie zo goed, want naast heel veel liefde is er ook heel veel ruimte voor onze eigen momenten. Acht jaar later maar ik voel me in mijn relatie sterker dan ooit. Een collega zei laatst dat de meeste mensen scheiden na de zomerperiode. Waarschijnlijk is de vrije tijd soms ook heel confronterend en kan het ineens je ogen openen voor sluipende gevoelens. Shit, het zou je overkomen. Heel hard werken, denken dat het genieten wel komt en dan ga je onderuit. Onderuit gaan an sich is natuurlijk helemaal niet erg, heel gezond zelfs!, maar ik heb vooral moeite met het stukje genieten uitstellen. wat heel veel mensen schijnen te doen.

img_2535.jpg img_2815.jpg img_2653.jpg

Elke ‘saaie, doodgewone’ dag is genieten. Saai kan soms heel goed zijn. Bewust genieten van het feit dat je op die saaie dag je weekboodschappen in de regen moeten halen. En vooral dat dat je ergste zorg is. Natuurlijk, in het grotere plaatje is dat waarschijnlijk niemand zijn grootste zorg, maar soms is het heel verfrissend om het leven even per dag te bekijken. Ik werk in de gezondheidszorg en ik kan sommige lessen uit mijn werk samenvatten als shit-wat-een-ellende-alles-is-relatief.

IMG_7950 Hoe ik nu van lui in bloggen en vakantie bij genieten, relaties en een mindset uitkom? Geen idee, maar die delete knop laat ik even voor wat het is. Ik denk dat ik wil zeggen dat het goed met mij gaat en dat ik een heerlijke vakantie heb gehad! Ik wil zeggen dat ik misschien weinig updates plaats maar dat Today’s life nog steeds mijn speeltuin is. Ik wil zeggen dat ik dol ben op het leven en iedere dag de slingers ophang. Ik wil zeggen dat ik iedere dag tegen man en kind zeg dat ik heel erg gek op hun ben. Ik wil zeggen dat ik dol ben op vakantie. En ik wil zeggen dat ik heel graag wil bloggen om dit soort gedachtes vast te leggen.

Liefs, Martina 

Volg jij mij al via social media?

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. Nynke
  15 juli 2017 / 22:39

  Wat een mooie blog en prachtige foto’s! Je hebt duidelijk genoten, fijn!

  • Martina
   Auteur
   16 juli 2017 / 09:49

   Dankjewel voor je leuke reactie! Ja het was heerlijk!

 2. Do
  16 juli 2017 / 13:01

  Leuk om weer eens op je blog te kijken. Zo te zien heb je echt genoten.

  Schrijf lekker op je blog wanneer je daar zin in hebt. Maakt niet uit als het dan niet iedere week is, het is jouw blog dus jij moet er plezier in hebben!

  • Martina
   Auteur
   18 juli 2017 / 08:02

   Dankjewel voor je leuke reactie! Ja dat is ook het belangrijkste. Alleen net zoveel lezers houden bij regelmatig uploaden is wel lastig. Maar je kunt natuurlijk niet alles hebben ;

 3. 18 juli 2017 / 09:22

  Lees ik het goed dat jullie drie keer weg zijn geweest? Heer-lijk! En mooie foto’s! Je hebt trouwens een bijzondere schrijfstijl. Leest prettig! En wat is Barcelona prachtig he!!
  Maaike onlangs geplaatst…DIY project: Plantenpot van betonMy Profile

  • Martina
   Auteur
   19 juli 2017 / 10:27

   Wat een ontzettend leuk en mooi compliment! dankjewel!! Jaaaa, allemaal korte tripjes maar daarom niet minder fijn! Stiekem willen we in de nazomer nog gaan vliegen, met het gezin de zon opzoeken. Maar nog niks geboekt 😉

 4. Gerdina
  18 augustus 2017 / 00:19

  Wat zijn de foto’s mooi En wat is dat doosje met mooie momenten al vol! Geniet ervan…ze zijn zo kostbaar! ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.